00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

סטייק סלמון ברוטב תפוז דבש וג`ינגר

19/09/2014

מנה נפלאה וחגיגית קלה ומהירה להכנה מומלץ להכין עם תחילת הארוחה (פרט לרוטב)

החומרים

6 יח` סטייק סלמון (על העצם) 200 גר` בממוצע

2 כוסות מיץ תפוזים טבעי

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

ס"מ וחצי ג`ינגר קצוץ דק דק

מלח פלפל

ענף טימין

חופן עירית קצוצה

חופן אספרגוס טרי

אופן ההכנה

במחבת רחבה נרתיח את מיץ התפוזים לאחר הרתיחה נוסיף את הדבש מלח פלפל ג`ינגר ונבשל על אש נמוכה (נצמצם בחצי -לסמיכות וריכוז טעמים)

 

את האספרגוס ננקה (נחתוך את החלק הקשה ובעזרת קולפן נגלף עד הכתר)

ונבשל בישול ירוק(מים רותחים עם כפית מלח לדקה ובסיום נעביר למיי קר) כך שצבע ישמר ונצרוב קלות ע"ג מחבת פסים לוהטת

 

במקביל נחמם מחבת פסים לדגרת חום גבוהה(ללא שומן) נמרח קלות בעזרת מברשת את הדג בשמן זית נמליח ונפלפל ונפזר מעט טימין.

נצרוב את הדג כ 2 דק` מכל צד(לא לגעת בדג פעם אחת הופכים) מידת העשייה של דג הסמון אמורה להיות טיפה פחות מעשייה מוחלטת שלא יתייבש.

**טיפ**

כאשר רואים שיוצא מהדג בועות לבנות הדג כבר מוכן (התפרצות חלבונים) כך שתשימו לב שנייה לפניי יש להפוך .

ההגשה

בצלחת שטוחה ורחבה נסדר מצע של אספרגוס צרוב ומעל נניח את הדג  נבזוק קלות רוטב תפוזים

נפזר מעל מעט עירית קצוצה ומעט מלח גס.

בתיאבון .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת