00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

קוסקוס ארומטי בניחוח קינמון וכתר מתוק

 

החומרים לקוסקוס

1 ק"ג קוסוקס אינסטנט מרוקאי (כמובן שהעדיפות לקוסוקס רגיל -מסולת )

2 כפות סוכר

קמצוץ קינמון

מקל קינמון

כוכס אניס

3 כפות שמן קנולה

2-3 תרמילי הל

לכתר מתוק

2 בצלים סגולים פרוסים דק

500 גר` מגוון פירות יבשים(תמר.שזיף משמש.צימוקים...וכל פרי לפי העדפה אישית)

200 גר` אגוזי מלך .

3 כפות שמן זית

מלח פלפל

ענף טימין טרי

3 כפות דבש

אופן ההכנה

בסיר רחב נמלא כ-ליטר וחצי מים נוסיף פנימה את מקל הקינמון כוכב האניס תרמילי ההל ונרתיח כ 15 דק` לערך ונסנן.

בקערה רחבה נכין את הקוסקוס נתבל במעט מלח ופלפל ו 3 כפות שמן קנולה בשלב זה נוסיף את המים (שהרתחנו עם התבלינים)

יחס המים הינו 1:1 + חצי כוס מים נערבב הייטב ונאטום בעזרת ניילון נצמד ל 20 דק`.

לאחר כ 20 דק נאוורר בעזרת מזלג ונוסיף פנימה את הסוכר החום וקמצוץ קינמון ונסגור שנית ונניח בצד (כך הניחוח ישמר)

מי שמכין את הקוסקוס "האמיתי" מבשל את הסולת על סיר אידוי עם התבלינים .

כתר מתוק

בסיר רחב ושטוח נחמם 3 כפות שמן זית נוסיף פנימה את הבצל הסגול (פרוס דק) ונקרמל אותו ביזרת 2 כפות דבש .

נוסיף לסיר את הפירות היבשים נתבל במעט פלפל שחור ומעט מלח (הקונטרס הוא שידגיש את המתיקות) 

ונוסיף את ענף הטימין.

נבשל על אש נמוכה  כ- 5 דק` למיזוג טעמים ונוסיף פנימה את האגוזים ,בשלב זה נוסיף כ 2 כוסות מים ונבשל כ- 10 דק` .

ההגשה

נסדר את הקוסקוס בטאג`ין או בצלחת הגשה ומסביב נסדר את הפירות היבשים

ומעל נזלף את הרוטב שהצטמצם בתחתית .

בתיאבון .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת