44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

"פאוזה" הבית לאוהבי הקפה שבגליל ים.

"פאוזה" הבית לאוהבי הקפה שבגליל ים.

פירוש המילה "פאוזה" הוא הפסקה , כאן בכניסה לגליל ים מדובר בהפסקת קפה  משובחת.

פאוזה היא חנות ובית לכל אוהבי הקפה באשר הם, היא מספקת פתרונות קפה לעסקים ולפרטיים, גבי מנהל החנות מכיר היטב את עולם הקפה 

ויודע להתאים לכל חובב קפה את הפתרון המתאים לו.

חנות הקפה "פאוזה" עברה מתיחת פנים רצינית, יש כאן מומחים לקפה וגאים בזה כאן ובצדק, פאוזה הם הנציגים של LAVAZZA בישראל,התחילו עם הקפסולות וכיום משווקים  פולי קפה משובחים ומכונות קפה מעולות.

פאוזה הם גם הנציגים של פיליפס וסאיקו, ומציעים מכונות נפלאות שנותנות פתרון פשוט ללקוח הביתי -מפולים לקפוצ'ינו  בקלות, ללא צורך בהתמחות מיוחדת וללא מטחנה, לחיצת כפתור אחת והקפוצ'ינו מושלם

בישראל חלה מהפיכת קפה של ממש, הלאה הנס והטורקי וולקאם אספרסו  , נכון שלא תתנגדו לכוס אספרסו משובח מהמכונה הזו? 

או מהמקסימה הזו?

פאוזה רוצה להביא אליכם הביתה את חווית הקפה, שעור הלקוחות הישראלים ההולך וגדל מראה שזו המגמה, בתחילה מתנסים במכונה פשוטה על בסיס קפסולות וכשרואים כי טוב, מתחילים לבדוק מכונת פולים מתקדמת.

מהפיכה נוספת שקרתה כאן היא המחירים, אם בתחילה מחיר מכונה היה 5000 ש"ח ומעלה ,הרי שעם התפתחות הטכנולוגיה הוזלו המכונות, וניתן כיום למצוא מכונות בפחות מ 3000 ש"ח.

בפאוזה ערים לביקוש הקיים בשוק- רוצים פתרונות קפה פשוטים וזולים,ושיתאימו לסביבת המטבח

פאוזה קיימת למעלה מעשרים שנה , לא אתן לכם סקירה היסטורית..רק תדעו שבפאוזה היה גלגול של חברות, התפתחות ורכישת חברות פעילות, החנות עצמה קיימת למעלה מחמש שנים ונפתחה לפני חודשיים בנראות חדשה

ובמגוון גדול, מה יש כאן? מיכאל המנכ"ל מסביר  שבפאוזה מכונות ופולי קפה, מוצרים נלווים , מקום מפגש מעולה לחובבי הקפה למקצוען ולחובבן

כן ככה צריך לצאת קפה מהמכונה הביתית שלכם - מושלם

ואז אנחנו זוכים להכיר את אילן, מי שהקים בזמנו את "אילנס" , הוא עצמו כבר לא קשור לרשת, לפני כשש שנים הוא נפרד מהרשת, כיום מלווה עסקים ומההתנסות הארוכה שלו עם עולם הקפה, הוא מספר לנו ואנחנו מרותקים..על טיפוסי קפה שונים, ומי הם בני האדם ששותים קפה, קפה הוא סוג של חוויה רגשית חזקה הוא אומר, אנשים אוהבים לאהוב קפה, מזמינים לקפה הביתה, עושים הפסקת קפה ועוד..

ידעתם שקפה הוא אחד ממוצרי המזון הכי בריאים בטבע? יש בו אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) מאוד חזקים, דיאטנים ממליצים על 4-5 כוסות ביום, בניגוד למה שאתם  אולי חושבים, קפה לא משפיע על לחץ הדם אלא על הדופק.

מה זה קפה ירוק שואלים את אילן? לפני שקולים קפה הוא ירוק, טענה שהפיץ הרופא של אופרה ווינפרי שצריכה של הקפה בצורתו הטבעית שורפת  שומנים, אין לכך כל הוכחה אומר אילן ומנפץ כמה תקוות..

בישראל המשקה הכי נפוץ  הוא קפה, ואיזה? טורקי..

 

אז מה באמת קורה אצלנו? ב 30% מבתי האב יש מכונת אספרסו, ועדיין ברוב בתי האב שותים קפה טורקי, צריכת הקפה הנמס יורדת דרמטית , ומי הנהנה העיקרי מצריכת הקפה בארץ? שטראוס עם 85% מהשוק.

מה אתם מזמינים בבית קפה? קפוצ'ינו והפוך על צורותיו השונות, לרוב רבע מהמשקה יהיה אספרסו והשאר חלב, טבעונים המציאו הפוך על בסיס מים..

הידעתן שרוב מכונות האספרסו הן מכונות קפסולות? מסתבר שג'ורג' קלוני עשה עבודה מצויינת, ואם תהיתם מי קובע איזו מכונה תעמוד על השיש- צדקתם הנשים!

הן לא רוצות בזבוז שטח מיותר על השיש שלהן, שהצבע יהיה נהדר (אדום..) ושלא יעשה פירורים..

כיום ממש כמו במהפיכת המדפסות, מתקיים טרייד אוף בין מחיר הקניה של המכונה לקפסולות, ניתן להשיג מכונה טובה וכמובן לרכוש קפסולות מתאימות לאורך זמן, זה לפחות מה שאנחנו עושים.

אז אמרנו שלבית קפה הולכים לבלות, להיראות, לקיים פגישות עסקיות ולא רק, לדברעם המלצר  ולחפש  פולי קפה טובים,

אין תחום שכל כך הרבה אנשים מסכימים עליו כמו הקפה, הרבה מאוד אנשים אוהבים קפה, בעצם לא הרבה יאהבו ארטישוק או יין אבל קפה זה סיפור אחר, לכל אחד יש את חווית הקפה שהוא זוכר, איך הוא צורך אותו וכו', לי קפה תמיד מזכיר חוויה טובה ואפילו רומנטית, קפה מעולה בוונציה, סניף הסטארקבקס בפריז ליד הגלרי לאפייט, ואפילו את הקפה הקר והמר בסניף סטארבקס במינכן, כל קפה חוויה..

כמו שיש  טיפוסים של קפה יש טיפוסים של מכונות קפה- כן מה ששמעתם..

נתחיל בזה שתמיד מבין ויודע, הוא מעודכן להפליא, יבקש מהמלצרית שהקפוצ'ינו שלו יהיה ככה , יבקש "תכין לי קפוצ'ינו יבש. אתה יודע מה זה? זה המבין והיודע.. הוא אוהב לשתות את הקפה שלו בוונציה או ברומא, תסמכו עליו הוא ישיג פולי קפה נפלאים מכל מיני מקומות על הגלובוס, אצלו בבית או במשרד (או בשניהם..) תימצא מכונת הלוואצה מדגם מסויים, המכונה הכי מצוחצחת שיש, וכשמגיע אליו אורח למשרד הוא יכין לו בעצמו את הקפה, כן הוא הרי מבין ויודע הכל על קפה.

ותכירו את הטיפוס ה"מסתבך" קשה מאוד לרצות אותו, הוא ממש לא יודע מה הוא רוצה, הוא מחזיר את מה שהכינו לו, הוא מבואס, זה שעושים לו פרצוף, הוא יבקש משהו לא מתאים, בקיצור מסתבך..אולי אדוני ירצה לקנות קפה הביתה? לא תודה, אני מסודר יש לי קפסולות..

והנהנתן- הטיפוס הזה כשמגיע לבית הקפה , הוא מגיע במילה אחת "להנות" , הוא מתמסר, מדמיין את הבית קפה בחו"ל, סומך על הבריסטה שיכין לו קפה טוב, הוא נהנה מהאווירה, יוסיף עוד כמה גרושים, לא נורא, הוא הרי בא להנות..

אז כמה חשובים לכם פולי הקפה שאתם שותים? אתם מזהים אותם? 

שותים קפה- להתעורר, לטעם טוב, לאירוח של חברים ועוד הרבה סיבות טובות...

מספרים על מקום עבודה שרצה לגייס מנהל, אחת השאלות הייתה איפה המועמדים שותים את הקפה שלהם?  למה? איך אמורים לענות על השאלה הזו? מיתוג!! אתה שותה במקום הנכון? שתיית קפה היא חלק מסגנון חיים והתייחסות לחיים, גם כאן יש "טיפוסים"..

יש את המומחים שישקיעו במכונה טובה, אקססוריז, תופסנים,מברשות,ומיכלי אחסון, ויש את המתפשרים- לא מתיימרים ולא מבינים! 

העממיים- אלו הכי נפוצים וידועים , מהכוון שהכי מפתיע..אלו שבטיול ישלפו ערכת קפה במזוודה, קפה טורקי כי צריך להרתיח..וכוסות זכוכית בגרב, וכן, אל תתווכחו הם יודעים הכי טוב.

את אנשי הקפוצ'ינו אתם מכירים? אלו שצורכים 2-3 כוסות ביום והחיים יפים. אנשי ההפוך חולקים אותה נטייה בדיוק רק שהם פחות מעודכנים..

מאיפה בא השם קפוצ'ינו? זוכרים את הסרט "שם הורד" ? הנזירים הקפוצ'יניים עם הקרחת והגלימה, תנו מבט מלמעלה -נכון שהם נראים כמו ספל קפוצ'ינו?

את אנשי האספרסו פגשתם? אלו מזריקים מנת קפה טהורה..מה שנקרא ריטלין טבעי.

אנשי "אנחנו נמנעים מחלב מסיבות בריאותיות" - זוהי המצאה ישראלית חביבה.

זוכרים איך פעם היה לנו נמס ושחור ? והמון קפה בספל וטיפל'ה חלב? אז ההפוך זה "ההיפך" 

אז מה זה הפוך על בסיס מים? "הפוך על הפוך"..

ואמריקנו? אספרסו,מנת מים חמים ומעט חלב קר בצד, איך נוצר האמריקנו? האגדה מספרת על אמריקאי ברומא שביקש קפה וקיבל מהבריסטה מנת אספרסו, האמריקאי הוסיף מים..

הרבה אנשים הופכים למודעים ומבקשים אפילו קפה ממכונת הברד, אם הוא עשוי כמו שצריך זו חוויה של ממש.

תרבות הקפה באיטליה שונה לחלוטין מזו שאצלנו בישראל,באיטליה יורדים להפסקת קפה, אצלנו ההפסקה היא במטבחון, אנחנו שותים קפה בארועים חברתיים, הנשים הן אלו שיקבעו איזו מכונה תעמוד על השיש, אנשי נספרסו קבלו מדליה על גאונות גם ג'ורג' קלוני גם מכונת נספרסו אדומה..שיחקתם אותה..

קפה זה גם עניין של טעם והרגל, לכל אחד מאיתנו יש את המתכון שלו, אני מבקשת עם התמצית בצד..כבר מזמן מצאו לזה שם מדליק " הפוך מפורק" !

כמו שהאשה מחליטה איזו מכונה תעמוד על השיש כך יהיה זה הגבר שיטפל בקפה בבית..נכון?..

אצל הבדואים אסור לאשה לגעת בקפה- למה? כי זה הכיף של הגבר.

ומה אומרים בפאוזה? כמות קפה עובי וטחינה צריכים להיות מספיק טובים כדי להתנגד למים, 9 אטמוספירות זה כל מה שצריך למכונה טובה לא פחות ולא יותר..

לא יודעת מה איתכם לי היה כיף - ומה זה בא לי כוס קפה טובה עכשיו..

פאוזה- בכניסה לקיבוץ גליל ים מאחרי הסופרמרקט - תבואו תתאהבו .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,326
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת