33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

קונפי עגבניות שרי ושני מתכונים עם קונפי עגבניות

14/09/2014
קונפי עגבניות שרי ושני מתכונים עם קונפי עגבניות


הגינה הניבה המון עגבניות שרי את חלקם יבשתי בשמש  וחלק הכנתי קונפי. קונפי הוא בישול ארוך בשמן זית .בקונפי העגבניות הוא אחד הסלטים הכי העשרים בטעמים מרוכזים של עגבניות, שמן הזית, יין, שום ותימין. התוצאה היא מרקחת של עגבניות משובצות בשום שזוף באמבטיה של שמן זית , מיץ העגבניות בזרעי העגבניות שיצאו מהעגבניות ועלי תמין. 

קונפי עגבניות  נהדר כמתבל לאכילה עם עם המון חלה לטבילה בשמן. והוא משמש אותי כרוטב לפיצה או פסטה, ולציפוי פו'קצה כמצע למנות דג, לפעמים טוחנת לממרח ואז משמש לממרח בכריכים. ניתן לבשל את הקונפי עגבניות או לאפות בחום נמוך בתנור . המתכון מבוסס על מתכון של אלומה בליליוס עם תובנות שלי לאחר הכנה של מספר פעמים. 
הפעם בחרתי לאפות בחום נמוך בתבנית פירקס ובכך לחסוך את הדאגה שהשמן יגיע לרתיחה. (שמן זית רותח ונשרף ב 190 מעלות)
להצלחת הקונפי כמה כללים 
1. העגבניות צריכות להיות אדומות וקשות (אפשר צבעוניות אבל קשות , לא עגבניות ירוקות)

2. חייבים שמן כתית מעולה אני השתמשתי בשמן זית משק הילמן  בטעם קורונייקי שלא השתלט בטעם דומננטי אבל נתן ניחוח וטעם נעים.
3. להקפיד לא להגיע לרתיחת מלאה של השמן זית אלה רק ביעבוע קל . אני עושה זאת ע"י הגבהת הסיר מהלהבה בעזרת רשת מגבהה 
4. אם בחרתם להכין קונפי מעגבניות גדולות פרסו את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. או בחרו עגבניות אשכול קטנות ותחצו אותן . 

 


הוראות הכנה בבלוג החדש שלי 

https://taly60.blogspot.com/2015/04/blog-post_24.html

פסטה עם קונפי עגבניות
 


פוקצ'ה עם קונפי עגבניות 




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת