88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

לחמי - קונדיטוריה יצירתית

הוזמנתי לסדנה חוויתית של קונדיטוריית לחמי. בהזמנה היה מצויין שאני מוזמנת לסדנה יחודית וחוויתית שתעסוק בסודות העוגיות המיוחדות ביותר בעולם של קונדיטוריית לחמי.

התאספנו בלוגרים ובלוגריות וביחד עם  הקונדיטור אלון גולדמן, יצרנו עוגיות אהובות ומוכרות ונהנינו מהטעמים והסיפורים שמאחורי כל עוגיה ועוגיה.

קונדיטוריית לחמי  הוקמה כקונדיטוריה קטנה עם אופי ביתי לפני כ- 35 שנה בנהריה. הידע נצבר ונרכש מקונדיטור שוויצרי, שהגיע לישראל להעביר לאופים הישראלים של לחמי את סודות המקצוע. בשנת 1995 פרצה לחמי את גבולות הצפון, נכנסה לשוק הקמעונאי והביאה את בשורתה ליתר חלקי מדינת ישראל. בשנת 2003 לחמי החלה לייצא מוצריה תחת המותג ELSA STORY  ומאז מייצאת לכ- 23 מדינות.

לא אכביר במילים, כדי לא להלאות וגם כדי שיהיה מקום למתכונים.

קצת נשנושים לפני הסדנא

   

הקונדיטור אלון גולדמן

המתכונים מצויינים בגרמים כי כדי לקבל עוגיות פריכות וטעימות - חובה לשקול את המצרכים.

לעוגיות האלה קוראים עוגיות רומיאס, טעימות ומיוחדות שווה להשקיע ולהכין

להכנת הצורות צריך צנתר "רומיאס" או "סולטן", להשיג בחנויות מתמחות

קרמל הפיצוחים למילוי

בצק פריך רומיאס לזילוף :

  1. 250 גרם חמאה רכה
  2. 100 גרם אבקת סוכר
  3. 40 גרם חלבון
  4. 2 גרם מלח ( קורט )
  5. 300 גרם קמח

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה, נוסיף אבקת סוכר. ניתן לתערובת לתפוס מעט נפח.
  2. נוסיף את הקמח והחלבון לסירוגין ונערבל רק עד שהתערובת אחידה.
  3. נעביר לשק זילוף עם צנתר רומיאס ונזלף על גבי מגש ונייר אפייה או סילפט ( נייר אפייה מסיליקון).

קרמל פיצוחים למילוי:

  1. 100 גרם סוכר
  2. 100 גרם גלוקוז (בחנויות מתמחות)
  3. 100 גרם חמאה
  4. 25 גרם שקד פרוס
  5. 25 גרם פיסטוק קצוץ
  6. 25 גרם גרעיני דלעת
  7. 25 גרם גרעיני חמנייה

אופן הכנה:

בסיר על אש קטנה נביא לרתיחה סוכר, גלוקוזה וחמאה. נוסיף את תערובת הפיצוחים, נערבב היטב ונוריד מהאש. ניצק על מגש ונייר אפייה וניתן לקרמל להתקרר.

הכנת העוגיות :

על מגש ונייר אפייה או סיליקון לאפייה מזלפים "כתרים" של בצק פריך לזילוף, בכל חור מניחים תלולית קטנה של קרמל פיצוחים ואופים.

אפייה בטורבו: C 155 , 9 – 8 דק'. העוגיות דקות מאוד ,זהירות לא לשרוף ! נניח להתקרר בחוץ ונאחסן בכלי אטום.

חיתוכיות בראוניז

המתכון לחיתוכיות בראוניז: מתאים למסגרת תבנית 30X40

בצק פריך לחיתוכיות :

  1. 400 גרם חמאה רכה
  2. 200 גרם אבקת סוכר
  3. 2 גרם מלח ) קורט )
  4. 200 גרם שקד מולבן טחון
  5. 300 גרם קמח
  6. 16 גרם אבקת אפייה ( כף שטוחה )
  7. 180 גרם חלמונים ( 9 חלמונים )

אופן הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה,מלח ואבקת סוכר. ניתן למסה לתפוס מעט נפח. נוסיף את השקד הטחון.נוסיף את הקמח מנופה עם אבקת האפייה והחלמונים לסירוגין ונערבל רק עד שהמסה אחידה, נקרר את הבצק ונרדד לעובי רבע ס"מ לערך בגודל של מגש האפייה. נניח מסגרת לאפייה על הבצק ונסיר את עודפי הבצק.

בראוניז נימוח :

  1. 200 גרם שוקולד מריר 60%
  2. 100 גרם פרלינה (מחית נוגט) (ניתן להשיג בחנויות מקצועיות )
  3. 260 גרם חמאה
  4. 460 גרם סוכר
  5. 250 גרם ביצים ( 5 יחידות L)
  6. 185 גרם קמח
  7. 4 גרם אבקת אפייה (כפית )
  8. 4 גרם מלח (חצי כפית )

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל-160 מעלות.
  2. בסיר כפול או במיקרו נמיס את השוקולד ,הפרלינה והחמאה. במקביל נטרוף את הביצים והסוכר מבלי להקציף. נוסיף פנימה את תערובת השוקולד החמה ולבסוף את הקמח מנופה עם אבקת האפייה והקמח. נשטח על גבי הבצק הפריך ונאפה כ-15 דקות עד להתייצבות הבראוניז מבלי לייבש אותו.

חיתוך ואיחסון :

לאחר האפייה נניח לבראוניז להתקרר ובעזרת סכין חדה לפרוס על המידה הרצויה, ולאחסן בכלי אטום, ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.

לעוגיות האלה קוראים עוגיות נסיכה - גירסת עוגיות ריבה, תודו שהלבבות מגרים להכין כאלה ולנגוס בהם

המתכון:

להכנת העוגיות האלה צריך קורצני בצק בצורת לב בשני גדלים ליצירת עוגיות תחתונות ועוגיות עליונות עם חורים

בצק פריך הנסיכה :

  1. 330 גרם קמח
  2. 250 גרם חמאה רכה
  3. 130 גרם אבקת סוכר
  4. 20 מ"ל חלב
  5. גרידה מתפוז אחד
  6. 1 כפית מחית וניל טבעית
  7. להרכבה: ריבת תות למילוי
  8. אבקת סוכר לפידור

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה, נוסיף אבקת סוכר. ניתן למסה לתפוס מעט נפח.
  2. נוסיף וניל וגרידת תפוז וניתן לבצק להתאחד. נוסיף את הקמח  והחלב ונערבל רק עד שהמסה אחידה.
  3. נרדד בין ניירות אפייה ונקרר לפחות שעה. נקרוץ ונסדר ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.
  4. נקרר מעט את העוגיות הקרוצות ונקרוץ שוב כמחצית מהעוגיות במרכז בצורת פרח.
  5.  נאפה על 150 מעלות כ 15-20 דקות עד להזהבה.

הרכבה:

  1. ראשית מפדרים את העוגיות העליונות באבקת סוכר.
  2. מדביקים את העוגיות עם ריבה בעזרת שק זילוף.
  3. שומרים בכלי אטום.

עוגיות שוקוצ'יפס XXL

המתכון של עוגיות שוקוצ'יפס XXL :

  1. 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  2. 200 גרם סוכר לבן
  3. 240 גרם סוכר חום כהה
  4. 4 גרם מלח )חצי כפית )
  5. 120 גרם ביצים ( 2 יחידות XL)
  6. 420 גרם קמח מנופה
  7. 3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית)
  8. 150 גקם שוקוצ'יפס מריר
  9. 120 גרם שוקולד חלב קצוץ
  10. 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן הכנה: לחמם תנור ל-165 מעלות

במיקסר עם וו גיטרה נקציף חמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח.

נוסיף את הביצים  ואת הקמח מנופה עם אבקת הסודה לסירוגין , ונערבל רק עד שהמסה אחידה.

נוסיף את השוקולדים והפקאן הקצוץ.

נגלגל כדורי בצק של כ- 80-100 גרם, נסדר ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.

נאפה כ 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.

העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.

נניח להתקרר בחוץ ונארוז בצנצנת עוגיות.

 

קונדיטריית לחמי אינה מסתירה את המתכונים ומפרסמת אותן בעיקר באתר הפייסבוק של קונדיטוריית לחמי.

העוגיות שהכנו בסדנא היו טעימות מאוד, ממליצה במיוחד על הבראוניז ועל עוגיות הנסיכה, קלות להכנה וטעימות.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת