55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

שוקי עוף חגיגיים בדבש וסויה

12/09/2014

את המתכון לקחתי מדף פרסום של תרסיס השמן פאם, שאני מאוד אוהבת להשתמש בו. שיניתי פה ושם . זו לא פרסומת לתרסיס, פשוט מנסה, כשאפשר, לקמץ בשמן. אגב, במסגרת השינויים, לא הוספתי בכלל שמן לעוף. 

מרכיבים:

8-10 שוקי עוף

תפוחי אדמה קטנים קלופים

2 בצלים בינוניים או יותר, כמה שאוהבים

1/2 כוס שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים, צימוקים. 

למרינדה:

1/2 כוס דבש או סילאן

3 כפות רוטב סויה (לי יש את קיקומן)

1 כף פפריקה

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/4 כפית קינמון

עלי מרווה 

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את שוקי העוף, התפא"ד והבצל. מערבבים את חומרי המרינדה, יוצקים על העוף והירקות ומערבבים בידיים. לא מכניסים את הפירות היבשים. את עלי המרווה אפשר לדחוף בין העור לבשר העוף ואפשר לסדר מעל. אפשר כמובן, גם לוותר. 

2. מסדרים את השוקיים והירקות בתבנית בתנור, כך שכל השוקיים יהיו עטופים במרינדה. 

3. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה וחצי

בחום 170 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 40 דקות, כדי שהעוף והירקות ישחימו היטב. מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לאפות עוד כ - 10 דקות נוספות. 

4. להגשה: אפשר ומומלץ להגיש בתוספת של אורז לבן, אפשר לעטר בפרוסות שקדים קלויים, גרגרי רימון ועוד. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת