00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

בורקס פילו במילוי חזה עוף יאמייייייי

03/10/2014

 

 

לעבודה עם עלי פילו כדאי ורצוי לדעת :

יש להקפיד על הוראות השימוש הרשומות על גב האריזה.

* עלי פילו מומלץ להוציא יום לפני מהמקפיא למקרר כ- 12 שעות ואחכ לטמפרטורת החדר.

במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ - 6 שעות לפני השימוש.

* על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה  ולחה ,כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים.

 

המצרכים:

1/2 חבילת עלי פילו

שמן לשימון העלים - אפשרי ספריי להתזה או שימון עם מברשת

700 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות קטנות

2 בצלים קצוצים דק דק

2 כפות שמן לטיגון הבצל וחזה העוף

3 כפות סילאן

1 כף רוטב טריאקי

פלפל שחור לפ הטעם

 

לציפוי :

חלמון ביצה לציפוי

ושומשום לציפוי

 

אופן ההכנה :

 מטגנים בצל עד להשחמה ומוספים את חזה העוף ומטגנים עד שחזה העוף הופך מורוד ללבן.

 מוסיפים את הטריאקי , פלפל שחור , והסילאן ומערבבים, במידה ויש נוזלים יש לבשל עוד מספר דקות עד שהנוזלים נעלמים (לא חייב שיהיו נוזלים וזה בסדר) .

 ואז  עובדים עם העלי פילו כך :

  •         מסדרים עלה פילוי על גבי נייר אפייה ומשמנים משני הצדדים
  •         לכל בורקס משתמשים ב- 2 עלים משומנים
  •         בעזרת סכין פורסים את 2 העלים בזהירות לחצי  
  •         ממלאים בתחילת העלה 2 כפות מתערובת העוף
  •         סוגרים משני הצדדים קיפול קטן  ואז מתחילים לגלגל - ונוצר בורקס

 

  לאחר שהכנו את הבורקס יש למרוח בביצה ולזרות שומשום .

מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות - לא טורבו , כחצי שעה - עד השחמה.

בתאבון .

 

 מומלץ להגיש ברוטב צלי או רוטב פטריות

 

 

מילוי חזה העוף:

הבורקסים עם מילוי החזה העוף בדרך לתנור:

והבורקסים בחוץץץץץץץץץץץ בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת