55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מרק קובה בעלי מנגולד וסלרי

המתכון לקוח מהרשת, הכנתי אותו פעם ראשונה, עם שינויים קלים שלי. 

המצרכים לקובה: (כ - 30 קובות)

1 כוס בורגול דק מושרה במים למשך שעה

1 כוס סולת

מעט מלח

כ- 1/2 כוס מים

 

המצרכים למילוי:

300 גרם בשר טחון

1 בצל גדול חתוך לקוביות

מלח, פלפל שחור

כפית בהראט

כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

המצרכים למרק

1 חב' עלי מנגולד

3-4 גבעולי סלרי או סלרי אמריקאי

4 שיני שום פרוסות

2 עגבניות מגורדות

כפית כורכום

1 כף אבקת מרק עוף

 מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

לשטוף את הבורגול, לסנן את המים, להוסיף את המלח והסולת ולהניח כ - 10 דקות למנוחה. 

לצקת את המים בהדרגה, עד שמתגבש בצק. 

המלית:

לטגן את הבצל הקצוץ ולהוסיף את הבשר הטחון לאחר שהבצל הזהיב, לערבב, להוסיף את התבלינים ולהמשיך לטגן עד שהבשר משנה את צבעו לחום. להניח לקירור. 

הכנת הקובה:

יוצרים מתערובת הבורגול והסולת כ - 30 כדורים בקוטר של כ - 4 סמ'. משטחים כל כדור ומניחים כשתי כפיות מתערובת הבשר, סוגרים את הקובה היטב ומשטחים לצורת צלחת מעופפת. 

את הקובה מכינים במקביל לבישול המרק ומסדרים בתבנית מרוחה במים או משומנת.

 

הכנת המרק

בסיר מטגנים את שיני השום ומיד מוסיפים את העגבניות המגורדות. שוטפים היטב את הסלרי ועלי המנגולד, חותכים ומוסיפים לסיר. מוסיפים 5 כוסות מים ומרתיחים. מוסיפים מלח, פלפל שחור, הכורכום ומרק עוף ומבשלים את המרק כ - 40 דקות. טועמים מהמרק ומשפרים טעמים.

 

לאחר 40 דקות מתחילים להוסיף את הקובה למרק, אחת אחרי השניה כאשר נזהרים שלא ייגעו אחד בשני. אפשר להוסיף מיץ מחצי לימון סחוט למרק. מבשלים כ - 10 דקות נוספות, כאשר הקובה עולה על פני המרק מסירים מהגז. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת