00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

קובה אורז ברוטב מתוק חריף ובמיה משגעת

 

במיה או שכן או שלא ....

אני מאוד כן אז קבלו מתכון לקובה אורז(שידרוגים ושיפוצים לפי "השיגעונות" שלי)

אבל מבטיח טעים להפליא

החומרים לקובה 20 יח` (מנה גדולה)

2 כוסות אורז מבושל ביחס 1:2.5 (צריך להיוצת מעט דביק )

1/2 כוס סולת

2 ביצים

1/2 כוס שמיר ופטרוזליה קצוצים

כף פפריקה מתוקה

מלח פלפל לבן

3 כפות שמן קנולה

מלית-300 גר` בשר טחון -(בקר 30% שומן מומלץ)

מתובל ב- כף אריסה מתוקה כפית ראס אל חנות מלח פלפל לבן ופטרוזליה קצוצה .

לרוטב

3 כפות שמן קנולה

1 כף שום כתוש

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

מלח פלפל

2 כפות סוכר

כף אריסה חריפה

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה

לאחר שבישלנו את האורז נעביר לקערה ע"מ שיתקרר ,נוסיף לקערה את העשבי תיבול הקצוצים נתבל במלח פלפל פפריקה שמן

וביצים נערבב הייטב וניתן למסה להתייצב.

במקביל נערבב בקערה את הבשר הטחון עם כלל המרכיבים וניצור מעין כדורים קטנים ונעביר למקרר לחצי שעה .

הכנת הרוטב

בסיר רחב ושטוח נחמם 3 כפות שמן ונטגן קלות את השום (לא לשרוף טעמו יהיה מר)

נוסיף את הרסק העגבניות ונטגן עד שצבעו יהיה אדום חזק .בשלב זה נתבל במלח פלפל פפריקה מתוקה סוכר  כף אריסה חריפה

ו 3 כוסות מים נבשל על אש נמוכה כ-15 דק` ונוסיף את הבמיה .

נרטיב את הידיים ונשטח את האורז על כף היד (כמו בקובה רגילה חייב להרטיב שהאורז לא ידבק)

נשים במרכז כדור בשר  ונסגור את הקצוות  כלפיי פנים ניצור מעיין קציצה שטוחה(יחסית גדולה ) ונניח בצד .

בסיום נקרר לחצי שעה .

לאחר כחצי שעה נפזר מעט פירורי לחם על הקובה ונטגן קלות בשמן דק.

פעולה זו בעצם תיצור מרקם קרנצ`י אע"פי שתתבשל ברוטב .

בסיום נסדר את הקובות בסיר עם הרוטב בצורה סיבובית ונסחט את הלימון מעל.

נביא לרתיחה קלה ונבשל על אש נמוכה כ-35 דק`

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת