2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קובה חמוסטה ...

23/09/2018

החגים מציפים אותי בגעגועים למטבח של אימי ז''ל לאוכל לריוחות לטעמים המיוחדים ,

הכנתי את הקובה חמוסטה שאימי הייתה מכינה ,

אמנם זה לא בדיוק המתכון המקורי אבל מבטיחה לכם שהוא לא פחות טעים

לבצק:
1/4 ק"ג ג`ריש


1/2 ק''ג סולת

1/2 כפית מלח

למלית:
מעט שמן

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל חתוך לקוביות

   מלח

  פלפל שחור

  אבקת מרק עוף

4-5 עלי כרפס קצוצים


למרק:
חבילה עלי מנגולד

כרישה אחת

3 בצלים  ירוקים

דלעת חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפות רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:
לבצק:
לשים את הג'יריש בקערה לשטוף היטב ,למלא מים להשרות כחצי שעה ,לאחר

מכן לסנן את המים היטב להוסיף את הסולת מלח ולהתחיל ללוש ,עם חסר מים להוסיף מעט ,ללוש בידיים רטובות 

למלית:
מטגנים את הבצל ,מוסיפים את הבשר הטחון כל הזמן לפורר עם מזלג שלא ייוצרו גושים
בבשר.
וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אבקת מרק עוף,מוסיפים את עלי הכרפס הקצוצים ומערבבים
מניחים בצד עד שיתקרר לחלוטין.

מרק:
בסיר עם מים רותחים מבשלים מנגולד. מביאים לרתיחה ומוסיפים:
כרישה, בצל ירוק, מבשלים כ1/2 שעה מוסיפים את הדלעת ,
מתבלים במרק עוף, מלח, פלפל שחור ,רסק עגבניות ,ומיץ הלימון
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
הכנת הקובה :
יוצרים כדורים מהבצק.
פותחים כל כדור למן קערה, ממלאים בבשר שהתקרר וסוגרים לעיגול שטוח.
לאחר שכל הכדורים הממולאים מוכנים – מביאים שוב את המרק לרתיחה ומוסיפים את הכדורים לסיר,

כל פעם 5 יחידות לחכות שהמרק מבעבע ולהוסיף עוד קובה .

אפשר להכין את המרק גם ללא דלעת להחליף לקישואים .



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת