00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת אטריות ממולאת כבד ובשר טחון

פשטידת אטריות ממולאת כבד ובשר  טחון

 

 

 

פשטידת אטריות רחבות,

במילית כבד מטוגן, ובשר עגל לגולש

והרבה בצל טחונים.

 

 

 

מצרכים:

1 ח' אטריות רחבות,

1/2 ח'  בשר גולש עגל, כ- 400 גר',

3 -4 כבדי עוף טריים,

2 בצלים גדולים,

3 ביצים,

שלוק שמן קנולה נדיב,

 שמן קנולה לטיגון

לתיבול: פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה.

אופן הכנת הגולש:

אפשר להתחיל מיום קודם לבשל את הבשר והכבד, ולמחרת לטחון אותם ולהמשיך לפי המתכון.

או לבשל כמה שעות לפני הטחינה, כדי שיספיק להתקרר.

 מפשירים את בשר הגולש במקרר,

 בסיר  בישול יוצקים שמן קנולה, ומטגנים את הבשר על אש גבוהה, עד שהוא מאבד מצבעו האדום,

מוסיפים טבעות מבצל אחד גדול או שניים בינוניים,  , מערבבים ומאדים יחד כ- 10 דקות,

מעבירים לאש נמוכה, מוסיפים 1 כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור כמה שאוהבים, כ- 1/2 כפית, ומבשלים בנוזלים שמפריש הבצל, בסיר מכוסה, עד לריכוך, מוסיפים מלח בחמש דקות בישול אחרונות, מתקנים תיבול, מסירים מהאש  ומצננים  לטמפרטורת החדר או במקרר עד המשך.

 

 

 

 אופן הכנת הכבד:

משרים את כבדי העוף כ- 30 דקות בהרבה מים.,

מסננים היטב מהמים, מורידים חלקי גידים  וכל מה שאינו הכבד

מחממים שמן במחבת רחבה,

מטגנים פרוסות בצל דקות על לריכוך,

מוסיפים את הכבדים המסוננים מהמים,  מערבבים עם הבצל,

מתבלים בפלפל שחור טחון, מערבבים מדי פעם ,

מבשלים עד שהכבד מוכן  ואינו דמי עוד. מוסיפים מלח  לטעם, מבשלים עוד כדקה,

 מסירים מהאש  ומצננים עד להמשך.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בישול האטריות:

מבשלים את האטריוות במי מלח,  לפי ההוראות ומסננים ללא שטיפה. מחזירים לסיר, עד להמשך...

 

 

 הכנת  שיכבת המילית:

במטחנת בשר טוחנים את בשר הגולש עם הבצל השמן  והנוזלים בו בושל,

טוחנים לאותה קערה את הכבדים עם הבצל והשמן ,

מערבבים בכף, מתקנים תיבול אם צריך, פלפל מלח,

 

 

 

הכבד והגולש מבושלים מיום קודם,

מוכנים לטחינה, עם הבצל והרוטב.

 

 

 הכנת  שיכבת האטריות  (המשך):

מטגנים 1 בצל גדול,  קצוץ דק בשמן קנולה, 

 בקערית בינונית, מקציפים בעזרת כף, או מקצף ידני , 3 ביצים,

מוסיפים פלפל שחור ומלח,

 

יוצקים הכל על האטריות המסוננות שבסיר,  ואשר התקררו מעט,  

מערבבים עד שכל האטריות  מכוסות היטב בבלילת הביצים.+שמן ובצל מטוגן,

הרכבת הפשטידה:

מחממים תנור אפיה ל- 190 מעלות

בקערת פיירקס אובלית או מלבנית, יוצקים מעט שמן קנולה, ומורחים  בעזרת מברשת תחתית ודפנות.

יוצקים פנימה כ- 1/2 מכמות האטריות  ומישרים בכף,

מורחים את מילית הבשר והכבד על האטריות שבתבנית,

יוצקים מעל  המילית, שיכבת האטריות הנותרת, מישרים עם כף,

מכניסים ל אמצע תנור מחומם מראש בחום גבוה,  עד שהפשטידה מתיצבת ומזהיבה יפה.

בכל ביס מרגישים את  הקריספיות בפה, ופצפוץ האטריות מהשיכבה העליונה, ולעומתה הרכות הנעימה  של השיכבה עם המילית,

 

*מנה יפה למזנון ואירוח,

**נשמר מצוין  מחולק למנות ומכוסה היטב בהקפאה.

 ***חימום במיקרו

****חימום באובן טוסטר, מכוסה ברדיד אלומיניום

*****מנה בפני עצמה, עם סלט גדול על יד ומשהו פיקנטי ביתי

******אפשר להכין רק עם כבד עוף, בכמות של  600-700 גר' ו3 בצלים גדולים לפחות. ההכנה זהה, ככתוב במתכון

 

 

 

משהו פיקנטי על יד, ו

ווואללה...

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת