44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מדיטה בירושלים- קסם הביסטרו הים תיכוני.

מדיטה בירושלים- קסם הביסטרו הים תיכוני.

מדיטה- דרך חברון 101 ירושלים -תכניסו כתובת ל WAZE כי אין מצב שאתם לא נוסעים לשם .

אומרים ש"מדיטה" היא האחות השובבה של מסעדת "החצר" הירושלמית.

מדיטה של השף מוטי אוחנה ושותפו משה כהן מציעה חוויה של ביסטרו ים תיכוני ,לא מעונב ובאווירה של בר צעיר. 

מדיטה היא מסעדה גדולה תרתי משמע 350 מטר רבוע, יש בה מתחם שמיועד לארועים ויש את מתחם המסעדה המרווח  שמכיל  לא פחות מ 180 מקומות ישיבה.

גלעד זעפרני עיצב בטוב טעם עם קו חדשני ומזמין, במסעדה מטבח פתוח ומדפי יין גדולים.

הדגש כאן על חלל מרווח  שנותן מענה לדרישה לקיים ארועים וארוח בקבוצות גדולות מסביר לנו מוטי, זה אזור צעיר עם אוכלוסיה צעירה שרוצה אוכל טוב, כשר ואם אפשר גם אווירה צעירה..זה בדיוק מה שיש במדיטה. לקראת תשע וחצי בקירוב החלה הנהירה הגדולה, אט אט הגיעו זוגות, קבוצות חברים, בזמן שבחדר הארועים רחב הידיים חגגו  סועדים בארוחה פרטית, הכל התנהל  באווירה מעולה, המוסיקה ברקע ליטפה, לא מרדימה ולא רועשת, ככה כמו שצריך, הרמוניה של טוב טעם ואוכל משובח, מוטי אוחנה השף מנצח על הקסם הזה בצניעות האופיינית לו, מה שהגיע אחר כך אפשר רק לתאר במילה אחת "חגיגה"

זה הטאבון הגדול שהובא מאיטליה ואחראי על הרבה מנות מעולות שמוגשות במדיטה.

הצצה לחלל הארועים של מדיטה

מוטי אוחנה בוגר בית ספר הגבוה לבישול "קורדון בלו" , הוא השף והבעלים של "החצר" האחות הגדולה של מדיטה, יש לו 13 שנות ניסיון קולינארי במסעדות בחו"ל ובארץ, ואפילו במסעדות גורמה באוסטרליה הרחוקה.

(אני והשף מוטי אוחנה)

סמוך לשולחן שלנו ישבה כך לחש לי בעלי שיחייה ..נטלי דדון וחברים שנהנו מהמנות המצויינות של מדיטה.

אתם כבר בטח רעבים..שנתחיל? אני אוהבת אוכל עם נגיעות מתקתקות, זה בדיוק מה שיש כאן, ביסטרו ים תיכוני ונגיעות אסיאתיות, השילוב מנצח.

ועוד משהו חשוב, המחירים, כן במדיטה המחירים סבירים ושווים לכל כיס כמו שאומרים, מנות יפות, חומרי הגלם מעולים והמחירים סופר הוגנים,זה מתחיל ב 18 ש"ח ומסתיים ב 94 ש"ח למנה היקרה ביותר, צירפתי לכם את התפריט בסוף -תציצו.

אז ככה התחלנו עם סלט עלים ססגוני, צנון אדום, בצל סגול, ענבים ירוקים רימונים ובוטנים 

מגש מטבלים של  מטבל לימון נהדר, טחינה וסילאן, זיתים, ירקות כבושים, בלסמי וממרח פסטו עדין.

החומוס הכי טוב שאכלתי אמר הזוגי בשיא הרצינות, הפוקצ'ה החמה שיצאה הרגע מהטאבון מאשרת..

קרפצ'יו דג - תטעמו תבינו, ארטישוק, פלפל חריף, פטריות שימג'י ומקדמיה

סביח בצלחת כל מילה מיותרת- הטעמים פה השתלבו בכזו הרמוניה שמי רוצה בכלל פיתה.. בחיי שזה סטארטאפ סביח, הביצה והעמבה, קוביות החצילים בדיוק, הטעם הלימוני והטחינה. אין דברים כאלו, נתן לי השראה לארוחת בוקר של שבת.

על הלחם הזה כמובן אין מצב לוותר

פילה דניס מעניין עם חמוציות 

חריימה קציצות דג לוהט..

קרפצ'יו עם פיסטוקים מקורמלים

ממרח פטה  כבד עוף  עם ריבת עגבניות שרי וטוסטונים.

סיגרים ממולאים בשקדי עגל, לוהטים וטעימים אש עם סלטון וטחינה..לא לוותר

קדירת בקר

תענוג צרוף

שילוב של מדליון פילה בקר עם כבד אווז

מוטי רצה להמשיך  אבל הקיבה שלנו מיצתה בשלב זה  (לצערנו ) את הקיבולת שלה..ולכן אעביר אתכם ישר לקינוחים, מה, חשבתם שנוותר?

קינוחים משובחים שבמשובחים, תשכחו שזו מסעדה כשרה- התוצאות מרשימות בהחלט.

מוס שוקולד עם קראנץ נוגט

טארט אגסים מעולה עם גלידת וניל

וולקנו שוקולד עם גלידת וניל..- תקישו עם הכפית.

נו אמרתי לכם..לבה של עונג

תפריט לדוגמא של "מדיטה" 

פוקצ’ה מטבלים / אנטיפסטי .............................................................................................. 32/18
סלט עגבניות, פלפל חריף, בצל סגול, כוסברה ................................................................... 28
סלט סביח, טחינה, לימון כבוש, קוביות חציל, עגבניה, חריף, עמבה ............................. 32
סלט עלים, שקדים קלויים, פילה לימון, בצל סגול ............................................................. 28
סלט חסה, ארטישוק, בצל, שרי, ויניגרט ............................................................................... 34
חציל בלאדי מהטאבון, טחינה, שרי צלוי, לימון כבוש, פטרוזיליה .................................... 34
פוקצ’ה שוק, שקדי עגל, סלט עגבניות ועמבה, גלדי בצל, סלסה לימון כבוש ................... 52
פוקצ’ה סטייק דקה, בצל, פטריות, בלסמי, רוקט .................................................................. 58
לחמה בעג’ין, חציל, טחינה ...................................................................................................... 42
פוקצ’ה סיסקה, עלי רוקט, בצל סגול .................................................................................... 48
סשימי סלמון, מלפפון, גלדי בצל מוחמץ, מלון, ויניגרט ווסאבי, קוויאר סויה .................. 44
קרפצ’יו דג, ארטישוק, שימאג’י מוחמץ, עגבניה, מקדמיה .................................................. 48
טרטר בקר, בצל, קורנישון, רוקט, איולי, ברוסקטה ............................................................ 48
פילה דניס, קראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, פתיתים ............................................................ 78
דניס שלם, מלח גס, ערק, שמיר ............................................................................................ 82
פוטוצ’יני קבב דג, עגבניות טריות .......................................................................................... 62
חזה עוף, גראטן תפו”א, פורצ’יני, צ’ילי סילאן ..................................................................... 62
כבד עוף, פטריות, שאלוט, ניוקי תירס, רוטב יין ............................................................... 58
פרגית ירוקה, סלט קינואה חמוציות ........................................................................................ 66
מחבת חלקי פנים, פלפל חריף, לימון כבוש, ציר בקר ...................................................... 56
תבשיל קציצות מנגולד, חמוסטה ........................................................................................... 48
אסאדו “החצר”, ברבקיו, תפוזים ............................................................................................ 82
המבורגר, ירקות, צ’יפס ........................................................................................................... 58
קדרת בקר, ירקות שורש, יין אדום, ניוקי תירס ................................................................. 76
נתח קצבים, סלט פריקי ........................................................................................................... 92
אנטריקוט, צ’יפס ....................................................................................................................... 94
קבב, תבשיל במיה ..................................................................................................................... 60

ראשון עד חמישי ובקרוב גם שישי ומוצ"ש 

האם שווה לנסוע לבירתנו ירושלים ולהתמקם במדיטה? בהחלט כן !!!!

מדיטה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,487,597
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת