00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

תבשיל כרובית, פטריות ואפונה (וגם עגבניה!)

את התבשיל הזה ניסיתי בשבת האחרונה בפעם הראשונה ובני המשפחה די התלהבו. נראה לי שאכין אותו שוב ושוב...

הוא מבוסס על מתכון שמצאתי באינטרנט בחיפוש "כרובית ופטריות" אבל בשינויים רבים.

 

המצרכים הדרושים:

  1. 1 כרובית טריה בגודל בינוני
  2. 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות
  3. 1 כוס אפונה קפואה
  4. 1 עגבניה בשלה
  5. 1 בצל קטן
  6. 4 שיני שום
  7. 1 כפית זרעי כמון
  8. 1 כפית זרעי חרדל
  9. 1 כפית פפריקה מתוקה
  10. 1/2 כפית כורכום
  11. 2 כפיות מלח
  12. קצת פלפל טחון טרי
  13. שמן זית לטיגון - כ-2 כפות

 

אופן ההכנה:

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומכניסים לסיר גדול
  2. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הכרובית, מוסיפים כפית מלח ומבשלים על אש גדולה עד שרותח
  3. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, חותכים את העגבניה לקוביות קטנות (כמו לסלט ירקות) ואת הפטריות לפרוסות עבות יחסית
  4. מסננים את הכרובית ומניחים בצד
  5. בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים לו את זרעי הכמון והחרדל. מטגנים כמה שניות עד שזרעי החרדל מתחילים להשמיע קולות פצפוץ
  6. מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן עד שהבצל הופך שקוף - צהבהב
  7. מוסיפים את העגבניה ושאר התבלינים וממשיכים לטגן על אש גבוהה תוך ערבוב 2-3 דקות
  8. מוסיפים את הכרובית, הפטריות והאפונה (אין צורך להפשיר את האפונה) וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דקות
  9. מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 8-10 דקות. מערבבים מפעם לפעם
  10. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. הכרובית והפטריות צריכים להיות עדיין פריכות.

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת