00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

אורז עם בשר בקר וגזר - בתנור

 

המאכל הזה מגיע מהמטבח הבוכרי הוא מטבח שמקורו במרכז אסיה באזור המדינות: אוזבקיסטן, טג'יקיסטן, קירגיזסטן, קזחסטן, טורקמניסטן ואפגניסטן .

המאכל שנחשב למאכל לאומי של העם הבוכרי הוא פלוב  (אשפלוב) שילוב של גזר , בשר ואורז נהוג להוסיף למאכל זה צימוקים או חומוס

ניתן להחליף את הבשר בעוף ...

ארוחה אחת בתבנית אחת בשר , ירק , ופחמימה...

 

זה המתכון שלי  לפלוב  :

המצרכים

1 ק"ג בשר בקר מס' 5 חתוך לקוביות קטנות  (לאחר בישול)

2 כוסות אורז בסמטי מבושל  -- (כדאי  להכין את הפלוב  עם  סוג  אורז פרסי)

3 בצלים פרוסים לרוצועות דקות

4 גזרים בנוניים מגורדים גס

7 שיני שום שלמות קלופות

כוס ורבע  - מים רותחים (לשים בסוף)

שמן  4 כפות לטיגון הבצל

תיבול : כפית בהרט

          כפית כמון 

          פלפל שחור  1/4 כפית

          אבקת מרק עוף 1 כף שטוחה

  כדאי לדעת :  בהרט וכמון הם תבלינים שטעמם חזק,  לפי הטעם האישי של כל אחד  אפשר להשתמש עם אחד מהתבלינים

             או להפחית בכמות לטעם פחות חזק.

 

אופן ההכנה :

1. לבשל את האורז לפי הוראות ההכנה על השקית .

2. לטגן בצל עד להשחמה.

3. להוסיף את הבשר קוביות  ( הבשר שמשתמשים בו הוא לאחר בישול)--  ולטגן כשבע דקות.

4. להוסיף את הגזר המגורד ולערבב , לבשל עוד 10 דקות .

5. להוסיף תיבול אבקת מרק עוף , כמון, בהרט, פלפל שחור, ולערבב - ואת בשר עם הגזר המבושל  להניח בתבנית רחבה (חד פעמית גדולה).

6. להוסיף את האורז המבושל גם לתבנית ולערבב הכל ביחד היטב.

7. להוסיף כוס ורבע מים רותחים לפזר על גבי התבנית , לכסות בניר כסף ולהכניס לתנור 180 מעלות כ- 50 דקות.

בתאבון

 

טיגון הבצל עם הבשר

הוספת הגזר לבצל והבשר

להניח בתבנית את הבשר עם הגזר המוכן...

להוסיף את האורז לתבנית ולערבב את הכל

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת