33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

סלמון סטייק עקיצה ירוקה!

סלמון סטייק salmon steak

 

ישנן שיטות הכנה שונות לסלמון סטייק - בצריבה, אידוי, טיגון או פשוט בישול.

 

הפעם החלטתי להכין סלמון סטייק עם עקיצה ירוקה! מתכון פשוט במחבת עם חמאה, ליים ועשבי תיבול  מי צריך יותר?...

הכמויות מיועדות לזוג, ניתן להכפיל, לשלש, לרבע וכו' בהתאם לכמות הסועדים... 

 

מצרכים לזוג סועדים:

2 יחידות סלמון סטייק טרי

כף נדיבה של חמאה

ליים - גרידה מליים אחד ומיץ סחוט ממנו

10 עלי נענע טרייים קצוצים

3 עלי ריחן טריים קצוצים

2 שיני שום כתושות

מלח לתיבול - לפי הטעם 

 

אופן ההכנה:

להניח במחבת גדולה (גדולה מספיק לכמות ההכנה) את שני השום, עלי הנענע, עלי הריחן, גרידת ומיץ הליים, לערבב באמצעות כף עץ ולהוסיף את החמאה והמלח, לערבב רק עד שהחמאה נמסה ואז להניח את הסלמון סטייק מעל בעדינות.

לקחת מהרוטב באמצעות כפית (כדי לא לפצוע את הסלמון) ולהשקות את הצד העליון של הסלמון ברוטב, לכסות במכסה המחבת לדקה. 

לבדוק את מצב הסלמון וכשנראה שהוא כמעט מוכן (לפי הצבע) לכבות את הגז ולכסות בחזרה את המחבת. לתת לסלמון לנוח במחבת כדקותיים, להדליק את הגז לחצי דקת חימום ולהגיש.

 

* כתוספת אפשר לבחור בסלט ירקות ו/או תפו"א בתנור (או בסיר הפלא) למי שלא מפחד מפחמימות  כוס יין לבן מתאימה כאן מצויין!

 

לבריאות ובתיאבון! 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת