00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

תבשיל כתף עגל בסגנון ביף בורגיניון

השבוע בהלכי בחנות נתקלתי בכתף עגל מיושן ומיד החלטתי שבא לנסות להכין ביף בורגיניון או משהו בסגנון אז ניגשתי למלאכה ויצא תבשיל כתף עגל חגיגי ועשיר בטעמים של רוטב יין אדום ורימונים, עם פטריות וגזרים, מוגש לצד פירה כתום של תפו"א ובטטה.

המצרכים (ל-2 מנות):

1/2 ק"ג כתף עגל טרי/ מיושן, נקי ופרוס לריבועים

2 בצלים קטנים מקולפים ופרוסים לחצאים

1 קוביית שום קפוא/ לחלופין כ-2-3 שיני שום כתושות

1 קופסאת פטריות שמפיניון, קטנות ושלמות - השתמשתי בשימורים

1-2 גזרים, פרוסים לפרוסות

פלפל שחור, לפי הטעם

1/2 כף אבקת מרק עוף

פפריקה מתוקה, לפי הטעם

פפריקה חריפה, לפי הטעם

2 כפות רוטב רימונים (למשל של ויליפוד)

3/4 כוס יין אדום יבש

1/2 כוס מים

1 כף קורנפלור

 

לפירה תפו"א ובטטה:

כ-3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים

1 בטטה קלופה ופרוסה

מלח-פלפל

 

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת רחבה עם כמה כפות שמן. מוסיפים בצל ומזהיבים, מוסיפים בשר וקוביית שום ומטגנים עד להשחמה קלה משני צידי הבשר.

2. מוסיפים גזר וממשיכים לטגן כ-2 דק', מוסיפים פטריות וממשיכים עוד קצת.

3. מוסיפים פלפל שחור, פפריקות, אב' מרק, רכז רימונים ומערבבים.

4. מוסיפים יין אדום ומים.

5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-1 שעה.

6. מוסיפים כף קורנפלור, מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומבשלים עוד כ-20 דק' על אש קטנה-בינונית.

7. בינתיים מביאים סיר עם מים לרתיחה, שמים את תפוחי האדמה והבטטות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך שלהם. מסננים מהמים, מועכים ומתבלים לפי הטעם.

8. נותנים לתבשיל הבשר לנוח קצת בצד ואז מגישים מעל הפירה.

 

 

בתאבון....

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת