00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מאפה בסגנון חצ'פורי

המצרכים:

לבצק:

500 גר' קמח

1 כף מלאה של שמרים יבשים

1 כפית סוכר

קורט מלח

2 כפות שמן זית

1 כוס + 1 כף מים פושרים או מעט חמימים

למילוי:

300 גבינת ריקוטה פרסקה או טוב טעם

300 גר' גבינת סולוגוני

ביצים כמספר המאפים שיצאו

 

ביצה טרופה עם מים, לציפוי

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים והסוכר. מוסיפים את השמן ומערבבים.

     מתחילים להוסיף לאט את המים, תוך ערבוב הבצק. לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח.

     לשים את הבצק עד שנוצר בצק רך ואחיד.

2. שמים בקערה מקומחת מכוסה בניילון ובמגבת (בקיץ אפשר לוותר על המגבת) ומניחים בצד לשעה - שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.

3. לוקחים פיסות מהבצק ומגלגלים לכדורים בגודל טיפה יותר גדול מכדור פינג-פונג. נותנים להם לנוח 5 דק'. מרדדים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

4. מכינים מלית גבינה: מערבבים את הריקוטה עם הסולוגוני לתערובת אחידה.

5. מורחים בנדיבות על כל העלה (משאירים שוליים) מלית גבינה. מגלגלים, מקפלים מעט שוליים מקבילים ארוכים ומהדקים את הבצק בקצוות ליצירת צורת הדמעה (סירה).

6. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.  נותנים למאפים לנוח כ-10 דק' ואז מצפים בביצה טרופה עם מים.

7. אופים כ-10 דק' בחום 180 מעלות. מוציאים התבנית מהתנור ושוברים לתוך כל מאפה ביצה שלמה לתוך הדמעה, מערבבים קצת את החלבון (הלבן) עם הגבינה. מחזירים לתנור ואופים עוד כמה דקות להתייצבות של הביצה, אבל שהחלמון (הצהוב) יישאר לא מוכן עדיין (כמו בביצת עין).

 

מגישים חם. באופן מסורתי אוכלים מאפה זה ע"י תלישת אחד הקצוות וטבילתו בתוך החלמון. בתאבון....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת