00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

קלצונה במילוי גבינה ופטריות

המצרכים:

לבצק:

500 גר' קמח

1 כף מלאה של שמרים יבשים

1 כפית סוכר

קורט מלח

2 כפות שמן זית

1 כוס + 1 כף מים פושרים או מעט חמימים

למילוי:

גבינת מוצרלה מגוררת

טיפה גבינת פרמזן מגוררת

רוטב פיצה

רוטב פסטו

פטריות פרוסות, טריות

ביצה טרופה, להברשה

אם רוצים, אפשר לפזר שומשום מעל לציפוי

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים והסוכר. מוסיפים את השמן ומערבבים.

     מתחילים להוסיף לאט את המים, תוך ערבוב הבצק. לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח.

     לשים את הבצק עד שנוצר בצק רך ואחיד.

2. שמים בקערה מקומחת מכוסה בניילון ובמגבת (בקיץ אפשר לוותר על המגבת) ומניחים בצד לשעה - שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.

3. לוקחים פיסות מהבצק ומגלגלים לכדורים בגודל טיפה יותר גדול מכדור פינג-פונג. נותנים להם לנוח 5 דק'. מרדדים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

4. מורחים בנדיבות על כל עלה רוטב לפיצה, מפזרים גבינות ופטריות בנדיבות ומעל קצת פסטו. סוגרים את הבצק לחצי עיגול בצביטות.

5. שמים את הקלצונה המוכן בזהירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וממשיכים ככה עם שאר הקלצונה.

6. נותנים למאפים המוכנים לנוח 10 דק'.

7. טורפים ביצה עם קצת מים ומברישים את המאפים מלמעלה.

8. אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיבים.

 

מגישים חם. בתאבון....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת