00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

פאי הרועים - תפוחי אדמה ובשר טחון ברוטב עגבניות

14/12/2014

 

הפעם רציתי מעט לגוון ולהכין את פשטידת הרועים בסגנון המסורתי שלה ...

פאי הרועים הוא מאפה פופולרי מהמטבח הבריטי  או מהמבטח האירי הכולל בשר  טחון שעליו ציפוי העשוי מחית תפוחי אדמה.

 מאכל פופולרי זה נאכל הן בבתים פרטיים והן בפאבים והן כאוכל במזנון המהיר.

 

המתכון לפאי הרועים ברוטב עגבניות:

 

 

המצרכים למילוי הבשר הטחון ברוטב עגבניות :

5 עגבניות טריות מרוסקות ללא הקליפה  או   קופסאת עגבניות מרוסקות 400 גרם

בצל אחד בנוני קצוץ דק דק

בשר טחון  500 גרם

3 כפות שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק עוף

פלפל שחור 1/4 כפית

מלח לפי הטעם

 

 

המצרכים לפירה שמניחים על הבשר הטחון :

5-6 תפוחי אדמה בנונים או גדולים מבושלים לפירה

1 ביצה

1 כף אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטומט או מלח במקום

פלפל שחור 1/4 כפית

1/4 כפית כורכום

1 כף שמן

 

צריך : תבנית פיירקס שקופה  או תבנית חד פעמית עגולה בנונית (ראה תמונה

          קערה עמוקה  לתפוחי אדמה

          מחבת

 

הוראות הכנה :

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך  מקליפים ומקררים  (כמו שמכינים פירה) ומניחים בצד.

2.  מטגנים את הבצל עד להשחמה עם 3 כפות השמן  , מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים , במידה

     ויש נוזלים יש לבשל עד אשר הנוזלים מצטמצמים והבשר מתחיל להשחים .

3.  לאחר השחמת הבשר  מוספים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כ 5 דקות ואז  מוספים את הפפריקה , פלפל שחור, אבקת מרק או מלח

     וטועמים שהטעם מתאים לכם. מבשלים על אש נמוכה כ-  15 דקות נוספות ומצננים.

4.  עכשיו מכינים את הפירה , לוקחים את הקערה עם תפוחי אדמה ומועכים בעזרת מועך תפוחי האדמה ומוספים את הביצה, אבקת מרק או מלח

     פלפל שחור לפי הטעם  וכורכום וכף השמן  ומערבבים היטב .

5.  בתבנית פיירקס מניחים את הבסיס את הבשר טחון ברוטב העגבניות , ומעליו מניחים בזהירות על גבי כל התבנית את הפירה תפוחי האדמה

     ובעזרת היידים מהדקים בעדינות את המילוי מעל הבשר לאורך כל התבנית  (ראה תמונה)

6.  בעזרת מזלג יש ליצור פסים לאורך , משתמשים בשיני המזלג לעיצוב הפירה בחלק העליון  (ראה תמונה)

7. בתנור 180 מעלות  40 - 50 דקות עד השחמת הפאי

    (לא מכוסה )

 ב ת א  ב ו ן

 

טיגון הבצל

הכנת הרוטב עם העגבניות והבשר טחון

להניח את הבשר טחון על גבי התבנית

הכנת הפירה אותו מורחים על גבי השכבה של הבשר טחון

והפאי מוכן ובעזרת המזלג חורצים קווים לאורך כמו בתמונה

והפאי מוכן

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת