88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת תפוזים מושלמת (הכי מושלמת) וקלה - בלי גלוטן ובלי לקטוז (מתערובת תמי לביסקוויטים)

עוגת תפוזים מושלמת (הכי מושלמת) מתערובת תמי לביסקוויטים - בלי גלוטן ובלי לקטוז

העוגה המושלמת הזו היא רק עוד דוגמא לקסם הטמון בתערובות ה'תמי' על סוגיהם השונים. זה לא מקרי, החשיבה היסודית והמקורית מאחורי כל פיתוח היא שנותנת את התוצאות המרשימות הללו כי עם כל המתכונים המוצלחים השייכים לקטיגוריית ה'מקריות' - כאשר מדובר בתערובת מיוחדת, ללא גלוטן, ללא לקטוז, ללא סויה - המקריות עשויה להיות יקרה וחבל. אבל... בשביל זה אני כאן, איתכם לכל אורך הדרך ולאור שאלות ובקשות גולשים ש'נתקעים' עם תערובת לביסקוויטים אבל בדיוק בא להם להכין עוגה ברגע - זו אחת מהעוגות שתענה על הרצון הזה מעל לציפיות.

בודדים האנשים שטעמם מחריג עוגות תפוזים, אולם גם אם נתקלים בכאלו – העוגה הפשוטה והקלה הזו משנה את דעתם וגם אם לא... לכם נשארה עוד חתיכה, כי העסיסיות התפוזית הזו ממכרת. המתכון קל לזכרון משום שהוא מבוסס על שיטת ה'אחד מכל דבר' מלבד הביצים שהם 4... בדיוק כמו שלבי ההכנה. הכלים היחידים שמעורבים בהכנה הם קערה, מטרפה ידנית, לקקן ותבנית.

מתקבלת תוצאה לא פחות ממושלמת – עוגה ספוגית, מרשימה ועסיסית

עוגת תפוזים מושלמת וקלה ללא גלוטן וללא לקטוז (מתערובת תמי לביסקוויטים)

המצרכים (תבנית קוטר 24 או 2 תבניות אינגליש ארוכות)

  1. 1 שקית 'תמי תערובת לביסקוויטים'
  2. 1 שקיק (2 כפיות) אבקת אפייה
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 כוס שמן
  5. 1 כוס מיץ תפוזים
  6. 1 כפית גרידת תפוז
  7. 4 ביצים גדולות

ההכנה

  1. בקערה גדולה מרכזים את כל המצרכים (מומלץ אך לא חובה לערבב קודם את כל היבשים) וטורפים עם מטרפה ידנית לקבלת בלילה אחידה
  2. מחממים את התנור לחום בינוני 175 מעלות. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת
  3. אופים 40 דקות עד שקצה סכין חד הננעץ במרכז יוצא נקי ולח
  4. מוציאים, מצננים חלקית והופכים על רשת להשלמת צינון. בוזקים אבקת סוכר או מברישים בסירופ סוכר קר ומגישים
  • טיפ מבריק! בהחלפת גרידת התפוז ב-2 כפות של חמאת קוקוס/מחית נוגט/ממרח שוקולד/ממרח חלבה/מחית פיסטוק וכיו"ב - מתקבלת עוגה אחרת בטעם ובמרקם. זה המתכון ל'עוגת הקסם' שמתאימה לכל טעם והעדפה אישית

 

nullnullnullnullnullnullnull

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת