33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פיתות תימניות במחבת גריל (פרווה)

 

בכל יום שישי סבתא לאה עליה השלום הייתה מכינה אספקת פיתות לכל המשפחה.

ידיה המבורכות של סבתא היו לשות ק"ג של קמח לבצק אותו היא הייתה מתפיחה ומסדרת בעיגולים על מגשי כסף גדולים.

כמה מגשים כאלו היו לסבתא? הרבה... אני זוכרת את כדורי הבצק מסודרים בצורת פרח עם קימוח נדיב שלא ידבקו חס וחלילה למגש.

הפיתות היו פרווה כמובן כדי שיהיה ניתן למרוח עליהן סמנה (חמאה מזוקקת) בארוחה חלבית או כדי שתולכנה ללוות גם את המרק התימני המפורסם זה עם החוואיג' הצהוב בארוחה בשרית.

המתכון מתאים גם ליצירת פיתות "רגילות" - אלו עם הכיס, רק שבמקום לפתוח את הבצק ביד תצטרכו לרדדו עם מערוך. שימו לב לא לרדד יתר על המידה כדי שלא יצאו דיקטים במקום פיתות wink 

את הפיתות הללו מכינים עם מחברת גריל (מחבת אלומיניום גבוהה שמעליה ישנה מחבת עם ספירלת גריל המחוברת לחשמל). שימו לב לפני תחילת העבודה שהאיזור פנוי מפלסטיקים או מחומרים שעלולים להישרף כיוון שספירלת הגריל לוהטת!  

את מחבת הגריל ניתן להשיג בחנויות שונות, אני קיבלתי את שלי במתנה מאמא שלי היקרה

שימו לב, במידה ותרצו ללוש את הבצק ביד דרושות 7-10 דקות לישה עד לקבלת בצק מושלם.

רוצות/ים להתפיח בצק מבלי ללכלך מגבת מטבח? השתמשו בכובע מקלחת שקוף חד פעמי שנותנים בבתי המלון, כך אפשר לראות עד לאיזה גובה הבצק הגיע בקלות surprise ותודה ל-the great british bake off!

 

מצרכים:

8 כוסות קמח

50 גרם שמרים

2 כפיות סוכר

1 כפית מלח

6 כפות שמן זית איכותי

3 - 3 ורבע כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה:

לשים בקערת המערבל את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ולערבב היטב.

להפעיל את המערבל על מהירות נמוכה ולהוסיף את השמן, בהדרגה להוסיף את המים הפושרים עד לקבלת בצק גמיש ונוח למגע.

להוציא את הבצק מהקערה וליצור ממנו כדור. לכסות את הקערה ולהמתין שהבצק יכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו להוציא אותו מהקערה ולחלק אותו לכדורים.

לקמח בנדיבות מגש או מתחם עבודה ולהניח את הכדורים להתפחה שנייה.

כאשר כדורי הבצק הכפילו את נפחם לחמם את מחבת הגריל (את הצד התחתון יש לשים על הגז ואת הצד העליון לחבר לחשמל - לשים לב לעבודה עם המחבת הזו כיוון שהיא דורשת עבודה זהירה).

לפתוח כל כדור בצק באמצעות האצבעות לעובי של כ-2 ס"מ (במידה ותרצו פיתות "רגילות" אלו עם הכיס - רדדו את הבצק עם מערוך), לקחת מגבת מטבח קטנה ועבה להעביר אליה את הבצק ולהניח בזהירות את הבצק על המחבת שממוקמת על הגז, לכסות בעזרת החלק העליון עם ספירלת הגריל ולהוציא כאשר הפיתה מוכנה.

 

 

לבריאות ובתיאבון! שבת שלום 

 

* בסיס המתכון מופיע בספר "מטעמי הבית היהודי" ואני הוספתי לו את שמן הזית. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת