33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

גראטן תפוחי אדמה ובטטה בעיצוב חדש

גראטן תפוחי אדמה ובטטה בעיצוב חדש


גראטן הוא תבשיל קדירה מהמטבח הצרפתי,הפרוש המילולי של המילה הצרפתית Gratin הינו: מוקרם.
כאן הבאתי 
פרוסות תפוחי אדמה ובטטה דקיקות עטופות ברוטב שמנת שום ותמין ומושחמות בתנור 

המצרכים 
5 תפוחי אדמה גדולים שטופים היטב 
1 בטטות גדולה קלופה ופרוסה דק על מנדולינה 
½1 חלב
1 כף שום כתוש
½1 כפיות מלח 
½ כפית אגוז מוסקט
½ כפית פלפל לבן

1 מיכל שמנת לבישול15%
חופן עלי תימין טרי (לא חובה)

ההכנה 
את תפוחי אדמה לפרוס דק לא עד הסוף, 
רצוי לשים סרגלים או שתי כפות עץ שמונעות מהסכין להגיע עד הסוף

 
לסדר בתבנית בצפיפות את תפוחי האדמה
(לזכור שכשנוסיף בטטה תפוחי האדמה יצטרכו יותר נפח) 
את הבטטה הפרוסה לערבב בשמן מתובל במלח 
למלא בפרוסות בטטה בין פרוסות תפוח האדמה .
חלק מפרוסות הבטטה היו גדולות וחתכתי לחצי 

לערבב בשייקר את החלב והתבלינים (למעט שמנת ותימין)
לצקת על תפוחי האדמה  והבטטות . להשתדל לצקת גם בין הפרוסות.
לכסות בנייר כסף ולאפות 30 דקות בחום 200 מעלות 
להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים 
בחצי הדרך לפני הוספת השמנת 

לצקת את השמנת המתוקה להשתדל שיכנס גם בין הפרוסות

ולהחזיר לאפיה עד שמשחים לטעמכם . 

פה משהו לא הבין מה זו דחיית סיפוקים ועוד בטרם צילמתי לקח חתיכה וטעם 

חברים, שבת בפתח
ועדיין נלחמים 
זה מזמן לא מבצע, מבצעים יש בסופר ופעולות בתנועת הנוער 
זו מלחמה ורצוי 'שנבחרנו' יכירו בכך 
ויפצו בהתאם את הנפגעים. 
ודיי לשקר המתועב שמספרים לנו 'נבחרינו' והפרשנים מטעם:
"ישראל יכולה לעמוד לאורך זמן במלחמת התשה"
שקר מוחלט.
להם אין מה להפסיד .
לנו יש הכל להפסיד.
נקווה לשבת שגרתית ,שלווה ושקטה.

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת