55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

שמרים עלינו ישראל

מתה על עוגות שמרים ....אה, לא, לא לאכול ...להכין ...

עוגות שמרים יש המון  לכל אחת המתכון האהוב עליה....

לי יש מספר מתכונים מנצחים שאני עובדת איתם לפי מצב הרוח שלי ....

את העוגה הזו הכנתי ממתכון ותיק שיש לי וייחודה בצורתה הסופית, צורה שראיתי אצל Esty hatav 

אז בואו נתחיל :

 5 - 6 כוסות קמח

2 כפות שמרים יבשים

3 ביצים 

חלמון ביצה נוסף 

כוס ורבע חלב חמים

150 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

גרידת לימון 

 

ללוש היטב כ- 8 דקות ולהתפיח עד הכפלת נפח 

לחלק לארבעה חלקים, לרדד כל חלק למלבן. 

למרוח את המלית על 3/4 מהבצק וכאן זה מתחיל...

 

את החלק שנותר ללא ממרח נחתוך לפסים (הכי נוח לעבוד עם גלגלת פיצה). 

 

ניצור רולדה כאשר מתחילים בחלק עם הממרח ומסיימים עם ה"סרטים" ....

ניצור עיגול ונחבר את הקצוות (מציינת לעצמי שחייבת להשתפר בחיבור)

להניח לתפיחה נוספת כחצי שעה. 

נמרח מעל - ביצה טרופה עם כף סילאן (או דבש, למי שאוהב). 

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 כ- 35-40 דקות. 

בזמן האפייה נכין את הזיגוג:

1/2 כוס מים 

3/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

נרתיח מספר דקות וניתן להצטנן. 

כאשר העוגות יוצאות מהתנור נבריש עם הסירופ הקר או לחילופין, סירופ חם על עוגה קרה - כל זאת על מנת שיווצר זיגוג ולא ספיגת נוזל ....

בתיאבון ....

כנראה שלא חסר כי עוד לפני שהספקתי לזוז תבנית אחת חוסלה cheeky

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת