99
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

פיצה לשניים עם חציל ירקות וביצי עין

17/02/2017

החומרים הדרושים:


לבצק:


2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כף מלח
1 כף תרכיז תפוחי עץ
20 גרם שמרים טריים
1 כפית משפר אפייה
1/4 כוס שמן קנולה/תירס
3/4 כוס מים פושרים

לציפוי הפיצה:


כ-10 פרוסות דקות של חציל
1 בצל פרוס
10-15 זיתים ירוקים או שחורים
חצי פלפל אדום פרוס לרצועות
שמן זית, מלח, פלפל, זעתר טחון
50 גרם קשקבל מגורר
2 ביצים

 

לרוטב:


1 עגבניה מרוסקת
2 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל,
2-3 כפות שמן זית


 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מצפים אותו בשמן זית

ומשאירים לתפיחה של כשעה כשהוא מכוסה במגבת מטבח/נייר.

בינתיים מכינים את הציפוי:


שמים בתבנית פיירקס משומנת את הירקות -חציל,בצל,פלפל ותבלינים ואופים אותם כ-20 דקות. מצננים

הרוטב: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים. שומרים בצד.

מחממים תנור ל220 מעלות. מחממים בו גם את תבנית הפיצה העגולה.



הרכבת הפיצה:

פותחים/מרדדים את הבצק על נייר אפייה לצורה עגולה. מפזרים בכף את רוטב העגבניות ומשאירים שוליים של כ-5 סמ בקצוות.

מניחים את הירקות שהצטננו על גבי הרוטב , מפזרים את הזיתים והקשקבל. "חופרים" 2 גומות במלית ושוברים בכל אחת ביצה.

מוציאים את התבנית החמה מהתנור לקרש העבודה ומחליקים את הפיצה בזהירות בעזרת הנייר אפייה לתבנית.

אופים כ- 5 דקות בחום 220 ואז מנמיכים ל-200 מעלות לעוד כ-15 דקות או עד שהפיצה מזהיבה והיא מוכנה גם בתחתית. לבדוק!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת