00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

אורז עם אגוזי מלך, צימוקים וחמוציות

הוספת אגוזי מלך לאורז היא לא פופולארית משום מה, אבל אני ובני משפחתי אוהבים את הטעם.

 

 

המצרכים הדרושים:

  1. 2 כוסות אורז ארוך (רצוי בסמטי. פרסי גם טוב)
  2. בצל קצוץ דק
  3. שמן זית לטיגון (כף - שתי כפות)
  4. 4 כוסות מים
  5. 5-6 אגוזי מלך שבורים לחתיכות קטנות
  6. כ-10 צימוקים, רצוי כהים וקטנים
  7. כ-10 חמוציות מיובשות, רצוי מומתקות במיץ תפוחים ולא סוכר
  8. 1 כפית מלח

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמשחים
  2. מוסיפים את האגוזים, הצימוקים והחמוציות ומטגנים במשך 1-2 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב
  3. מוסיפים את האורז והמלח וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב (לשים לב שהאורז לא נשרף!)
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  5. מעבירים לאש קטנה - הכי קטנה שאפשרית - ומבשלים כ-25 דקות בלי לפתוח את הסיר. בסיום בודקים ואם האורז לא מבושל מספיק מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עוד כמה דקות

 

בתיאבון!

 

 

אפשר להוסיף גם שקדים ו/או צנוברים

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת