00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

תבשיל שעועית ירוקה בעדשים אדומות

 

 

 

אני משתדלת לגוון בתבשילים קלים שלא יכבידו בימי הקיץ האלו מחד ושיהיו מזינים מאידך. את ארוחות הצהרים שלנו אני מעשירה בסלטים חיים ומבושלים פחות בשרים אם בכלל ובעיקר תבשלים המשלבים ירק, קטניות ודגנים. כך כולנו יוצאים שבעים ומרוצים. את תבשיל הירקות הזה אלתרתי כאשר מנת הירקות שלי הותירה אותי רעבה והעדפתי להפחית בתוספת פחמומות מסוג- תפוחי אדמה, אורז ופתיתים. 

 

המרכיבים

שקית שעועית ירוקה או צהובה קפואה

מעט בצל מוזהב בשמן זית

חצי כוס עדשים אדומות

חופן עגבניות שרי מכל סוג. (השתמשתי במנומרות של נתיב העשרה)

מלח, פלפל שחור.

 

ההכנה:

קוצצים את הבצל ומזהיבים בסיר עמוק על אש קטנה במעט שמן זית.. מוסיפים את השעועית לאחר שהפשרתי אותה במים רותחים.  מוסיפים לסיר נוזלים, מתבלים,

מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את כמות העדשים אשר ממשיכים להתבשל וסופחים אלים את כל המים.שימו לב שיש מים במידה נכונה 

אחרי 5 דות מוסיפים את עגבניות השרי וממשיכים לבשל עד שהכל מתרכך. אני מבשלת מעבר לזמן הנדרש כי אני אוהבת את המנה רכה מאד עם סלט טרי.

 

 

בתאבון. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת