מניפת תפוחי אדמה ושמנת (גרטן)
18/08/2014
מנה טעימה ומרשימה שתעשה לכם וואו על השולחן ואת האמת מאוד קלה להכנה, מה שצריך זה מנדולינה או סכין טובה...
מצרכים:
4-5 תפוחי אדמה גדולים (לא אדומים) קלופים
מיכל שמנת לבישול
כפית גדושה שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לבן
טימין
אופן ההכנה:
במנדולינה או סכין פורסים פרוסות מתפוחי האדמה בעובי אחיד ומעבירים לקערה, מוסיפים את כלל המרכיבים ומערבבים.
בתבנית (עדיף עגולה אבל אפשר גם רגילה) מסדרים נייר אפייה ועליה את פרוסות תפוחי האדמה אחת על השניה כמו קלפים (ראו תמונות).
שופכים על הכל את הרוטב שנשאר בקערה, מניחים למעלה את הטימין ומכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לשעה בתנור.
לאחר שעה מורידים את נייר הכסף ושמים על גריל עד השחמה.
תהנו!!
הוספת תגובה
7 תגובות