66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פאי עוף וירקות

פאי עוף וירקות

בס"ד

 

פאי קל להכנה המשלב בתוכו חזה עוף עם מבחר ירקות העונה  חמה
לערכים תזונתיים כנסו ל-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5749
 
 
המצרכים:
 
1 קילו בצק עלים
1 שקית לקט העונה של מילוטל/סנפרוסט
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם חזה עוף
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 כפות שמן
1 כוס מים
1 ביצה טרופה עם כף מים
5 כפות שומשום
 
תבנית מלבנית חד פעמית
 
אופן ההכנה:
 
- לחמם במחבת או בסיר שטוח את השמן.
- לטגן את הבצל עד להשחמה.
- לחתוך את החזה עוף לקוביות ולטגן עד שמשנה את צבעו ללבן.
- להוסיף את לקט הירקות ולתבל במלח,א.מרק והפלפל.
- להוסיף את כוס המים ולהביא לרתיחה.
- לבשל 15-20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.לכבות ולקרר.
- לפרוס את הבצק על משטח העבודה ולחלק לחצי.
- לשמן תבנית מלבנית חד פעמית.
- להניח את מחצית הבצק על התבנית כך שיכסה את התחתית והדפנות.
- לחורר במזלג ולהכניס למקרר עד שהמלית מתקררת בנתים.(להכניס גם את החצי השני של הבצק למקרר).
- לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
- להוציא את הבצק מהמקרר ולמרוח ביצה (כדי שהנוזלים לא ירטיבו את הבצק).
- לשים את המלית על הבצק וליישר (במידה ונותרו נוזלים לסנן את הירקות).
- מעל להניח את החצי השני של הבצק "לצבוט" אותו לדפנות הבצק שבתבנית. 
- למרוח בביצה ולפזר שומשום.
- להכניס את הפאי לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 15 דקות,להנמיך ל- 170 מעלות למשך כחצי שעה עד שהפאי משחים יפה.
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת