88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מג`דרה - עדשים עם אורז

22/08/2014

עיזבו אותכם מלעמוד שעות במטבח בחום הזה, תכינו אוכל קל, טעים ובריא - מג'דרה. מתאימה כמנה צמחונית.

 

קצת תמונות ולאחר מכן המתכון.

מצרכים:

  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
  • 1 כוס אורז שטוף ומסונן
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות גדושות כמון
  • 3 שיני שום קצוצות

הכנה:

  • להכניס לסיר מתאים את העדשים עם 2 כוסות מים להרתיח
  • אחרי הרתיחה, להנמיך את האש, לבשל על אש בינונית בערך רבע שעה עד שהעדשים רכות. אפשר לטעום
  • להוסיף את הכוס השלישית של המים, כשמבעבע, להוסיף את האורז, לערבב
  • להוסיף את המלח והכמון ולערבב
  • להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כעשר דקות
  • בינתיים במחבת נפרדת לטגן את הבצל, לקראת סוף הטיגון, להוסיף את השום
  • כשהבצל מוכן, לשפוך מעל התבשיל, לא לערבב
  • להמשיך ולבשל עוד כ- 5 דקות. לטעום את התבשיל כדי לוודא שמוכן
  • אם חסר מים, אפשר להוסיף בדפנות של הסיר
  • לכבות את האש ולהשאיר את הסיר על הגז לעשר דקות בלי לגעת בו
  • אחרי עשר דקות, לערבב את התבשיל ולהגיש

בתיאבון ותהנו.


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת