00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

פחזניות ואקלרים קפוצינו. וניל

 

 

 

 

היום באו לבקר אותנו אורחים מחו"ל נועם ומאיה המקסימים. אז כמובן צריך להכין קינוחים, אני והילדים חשבנו על הכנת פחזניות ואקלרים,ובראוניס עשירים  של שוקולד עם אגוזים ושוקולד לבן (מתכון בפוסט אחר).

הילדים שברו ביצים ניפו קמח. וניסו לערבב את התערובת שהיתה קשה להם אז לקחתי פיקוד וערבבתי. 

יצרנו 3 סוגים של אקלרים ופחזניות -שהכי כייף להגיש לאנשים שאוהבים.

מוקדש באהבה למשפחת ויטנברג.

 

חומרים לכ-30   פחזניות;

החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתיה קרה.

1/4 ליטר מים.    (=1.1/4 כוסות).

100 גרם חמאה.

1/4 כוס שמן.

קורט מלח.

1 כפית סוכר.

300 גרם קמח (= 3 כוסות).

7-8 ביצים לפי הצורך.

אופן ההכנה;

לשים בסיר מים, חמאה, שמן, מלח וסוכר.ולהביא לרתיחה. עד שהחמאה מומסת, לשפוך את כל כמות הקמח ולערבב באש כדקה עד אשר הבצק נפרד מן  דופן הסיר. להוריד מן האש.

אפשרות לערבב את הביצים במקסר . או  בקערה ידנית בעזרת כף עץ- קצת יותר קשה לערבוב.

לערבב את העיסה כדקה כדי שתתקרר.

להוסיף ביצה לערבב במהירות איטית עד שהיא נבלעת היטב . ולהמשיך להוסיף ביצה ביצה באותו אופן. צריך להגיע לעיסה סמיכה כשמרימים אותה בכף עץ נוצר כעין מקור ציפור.

שמים את העיסה בשק זילוף עם צינטר כוכבי. מזלפים  על תבנית מרופדת בנייר אפיה- אקלרים  ופחזניות. 

אקלרים קטנים באורך של כ-7 ס"מ.  ופחזניות בקוטר של-4 ס"מ לערך.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.מכניסים את התבניות. שמים בדלת כף עץ או איזה כף או מזלג חסיני חום.וסוגרים את הדלת כך שישאר רווח של כחצי ס"מ.

ותשאר דלת קצת פתוחה. כך הפחזניות לא יפלו באפיה.

אופים  את הפחזניות עד שהם מתייצבות תפוחות וזהובות.  בערך-25 דקות אסור לפתוח את התנור לפני שהפחזניות התייצבו וקבלו צבע  אחרת הפחזניות יפלו ויצאו שטוחים כמו פיתה.

מקררים את הפחזניות. לאחר שהפחזניות התקררו. חותכים לאורך בלי להפריד את החלק התחתון והעליון. ממלאים בקצפת.-

 

החמאה המים סוכר מלח. שמן בסיר להמיס. ולשפוך בבת אחת את הקמח ולערבב על האש כדקה עד אשר הבצר נפרד מדופן הסיר.

 

הבצק לאחר הוספת הקמח נפרד מדופן הסיר.

מוסיפים ביצה ביצה בהדרגה רק אחרי שאחת נבלעת בעיסה מוסיפים את הביצה הבאה.

העיסה בדרך לסיום ההכנה.

מרקם העיסה צריך להיות כאשר מרימים עיסה עם כף עץ נוצר כעין מקור ציפור.

מתחילים בזילוף אקלרים ופחזניות.

 

פחזניות מוכנות לאפיה.

 

 

החומרים לקצפת וניל;

 

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה מאוד קרה. (סה"כ 500 גרם)

1 אבקת אינסטנט פודינג וניל  בטעם צרפתי.

2 כפיות סוכר.

3/4 כוס חלב.

להקציף את הכל ביחד עד שנוצרת קצפת יציבה ותפוחה.

קצפת וניל מוכנה. ניתן להוסיף לחצי כמות כפית אבקת נס-קפה ולערבב ליצירת פחזניות קפוצינו.

 

 

מי שרוצה קצפת בטעם מוקה;

ניתן לחלק חצי כמות קצפת לחצי. ולהוסיף לחצי 1 כפית נס-קפה ולערבב בעזרת מרית. (או להקציף מתחילה עם נס-הקפה).

לציפוי שוקולד מוקה;

כדי למלא את הפחזניות העגולות. יוצרים חור בתחתית הפחזניה בעזרת הצינטר. וממלאים אותה בקצפת הוניל.-לקישוט מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה.

 

להמיס בבן-מארי(סיר מעל סיר עם מים חמים). 150 גרם שוקולד לבן.

כאשר השוקולד נמס להוסיף 1 כף שמן לערבב ולהוסיף 1/2 כפית נס-קפה.

 

לטבול כל פחזניה בציפוי. ולקרר. 

ניתן לזלף פסים של שוקולד מריר מומס.

פחזניות קפוצי'נו לאחר מילוי בקרם קפוצי'נו וטבילה בשוקולד לבן עם אבקת נס-קפה.

הנה התוצאה מבחר פחזניות יפות וטעימות- מגישים למי שאוהבים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת