00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

מאפינס אוכמניות מפתיע

 

דוד רונן היה כאן לפני שבוע, ולימד את הבכורה להכין את המתכון המנצח שלו. מאפינס אוכמניות מפתיע

אז אתמול לקחתי את המתכון של הדוד, ואת המערבל החגיגי שלי, וחגגתי לי במטבח. הכנתי מאפינס כחולים (התותים מהגינה סתם מצטלמים נפלא) עם חמוציות ואוכמניות ושבבי שוקולד. משו משו.

הכי מרגש היה להתסכל לתוך התנור ולראותם משנים צבע, מסגול לכחול ואז לחום. אבל נשאר כחול, בפנים. כחול אשר על שפת הים.

מצרכים

 125 גרם חמאה

1 כוס סוכר: מומלץ חצי כוס סוכר קנים חום וחצי כוס סוכר לבן. אבל בסוף השתמשתי ב3/4 כוס סוכר דמררה חום ופעם הבאה אשים רק חצי וזהו.
2 ביצים גדולות
1 חבילה סוכר וניל
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 כוס אוכמניות (אוכמניות, 0.5 כוס מעוכות-בשביל הצבע- והשאר שלמות)
2 כוסות קמח
 1/2 כוס חלב
1 כף סוכר
0.25 כפית אגוז מוסקט, מגורר
/אבקה

 

לערבב את החמאה עד שהיא מתרככת ביחד עם הסוכר. להוסיף כל פעם ביצה אחת.

עכשיו להוסיף סוכר וניל, אבקת אפייה ומלח .

חצי הכוס של מחית אוכמניות  לתערובת (ניתן להוסיף הרבה יותר ופשוט לערבב עם המיקסר), להוסיף את הקמח והחלב ולערבב.

עכשיו נותרו אוכמניות -פירות שלמים. אותם בוחשים  פנימה בכף. ניתן להשתמש באופן חופשי בפיירות יער טריים וקפואים.

אני השתמשתי בכוס חמוציות קפואות ובכוס אוכמניות קפוטות ואף בחופן שוקולד צ'יפס.


החמוציות כאלו יפהפיות...

כאן ביחד עם התערובת הסגולה והאוכמניות הקפואות

מערבבים בעדינות הכל יחד ויוצקים את הבלילה לתוך מנז'טים בתבנית למאפינס.

טרם האפיה כדאי לפזר מעל תערובת של סוכר ואגוז מוסקט.

אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ב 200 מעלות. להניח להתקרר 30 דקות בתבנית.
אפשר להכין אתהמתכון גם עם  פטל, חמוציות, או פירות אחרים.

לפתוח בזהירות, ולהתמוגג.

חום מבחוץ, כחול מבפנים, עם כריות לחות ועסיסיות של אדום מתוק.

 

הצצה פנימה, כן. זה כחול.

והכי- המנז'ט אחרי שאכלתי את המאפינס נראה כמו אמנות מודרנית

 

תורגם מהמתכון הזה

מתכון 2 :

מאפינס עם הפתעה

מצרכים:
קמח 300 גרם
סוכר 180 גרם
אבקת אפייה 3 כפיות
4 כפות של אבקת קקאו
מלח 1/2 כפית
150 מ"ל שמן קנולה
מ"ל מים 250
2 חופנים של פירות יער, קפוא או טרי
12 חתיכות של שוקולד, מריר
הכנה

זמן עבודה: כ -20 דקות

זמן אפייה:. כ 25 דקות


לערבב כל החומרים יבשים יחד.
ואז מוסיפים את החומרים נוזליים ומערבבים היטב.

בהתאם לתבנית למזוג למנז'טים, כך שהתערובת היא 1-2 סנטימטר  נמוכה מהתבנית.

ואז, לפזר מעל כמה פירות יער וחתיכת שוקולד לכל מאפין. 

 

אופה כ -25 דקות ב180 מעלות.

#100happydays

#day15

בתיאבון

עינבל

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת