55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מג'דרה פריקה

אותו המתכון של המג'דרה המוכרת, רק שהפעם הכנתי אותה עם פריקי. הפריקי או הפריקה היא בעצם חיטה ירוקה, שטרם הבשילה, העוברת תהליך של קליה או עישון. היא נפוצה במטבחים הערביים, אבל נכנסה גם למטבח הישראלי, המושפע מאוד מהמטבח הערבי. את החיטה הירוקה קוצרים בחודשים אפריל - מאי, כשישה שבועות לפני מועד קציר החיטה הרגילה. לאחר הקצירה, עורמים את התבואה ומניחים לייבוש בשמש כ-24 שעות, לפני שקולים אותה באש גלויה. בתהליך הקליה המוץ והתבן עולים באש והחיטה מקבלת גוון זהוב עמוק ואחיד. את החיטה הגלויה גורסים או שומרים אותה בשלמותה ומייבשים למשך 45 יום, לפני שהיא נארזת לצריכה. 

את הפריקי ניתן להשיג בחנויות טבע, אני קניתי בחנות תבלינים, קיטניות ותערובות  תיבול בשוק מחנה יהודה, בירושלים.

המצרכים:

1 כוס פריקי

1 כוס עדשים שחורות

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות 

שמן זית לטיגון

מלח, פלפל

כפית כמון טחון

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה

1. משרים את הפריקי והעדשים בקערות נפרדות במים לשעתיים, לפחות. לאחר שלב ההשריה שוטפים היטב ומסננים את עודפי המים.

2. מטגנים את הבצל בשמן זית בסיר שבו גם נבשל את המג'דרה.

3. מוסיפים לבצל את הפריקי, מטגנים כדקה, תוך כדי ערבוב, כדי שכל הגרגרים יצופו (מלשון "ציפוי") בשמן. מוסיפים את העדשים ו - 3 כוסות מים רותחים והתבלינים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים, עד כחצי שעה, עד שהמים מתאדים. בהגשה ניתן להוסיף עוד בצל מטוגן, זה מוסיף מאוד לטעם המג'דרה. 

אני הכי הכי אוהבת לאכול מג'דרה עם סלט ירקות מעל, שכל מיצי הסלט נספגים במאכל. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת