55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

היצירה של הלב @

רות מבשלת איכות

כדורי מאפינס שוקולד ולוטוס ברוטב לבן @

07/08/2014

                                               

הימים הם ימים ש"לאחר המלחמה" כביכול,
ימים לא ידועים ובלתי צפויים.
כפי שימי המלחמה קשים, לדעתי,
ימי ה"אחרי" הם קשים לא פחות !
נקווה לטובה ולשפיות ארוכת טווח, אמן !
אז יש לנו הפוגה, "הפסקת אש", שבה מנסים לתרגל "חזרה לשיגרה".

הלוואי שימים אלה, יהיו סמל לאחדותנו ולא רק..
שנהיה עם חזק, עם גבורה אשר נבדל משאר העמים -
עם סגולה

אז אתמול, סיימנו את ימי בין המצרים הקשים, שהיו קשים כפליים הפעם.
שבסופם צום תשעה באב.
לצאת הצום,
הכנתי בין היתר, את כדורי השוקולד המקסימים האלה, קלי קלות.

כדורי מאפינס שוקולד ולוטוס אפויים, ברוטב שוקולד לבן

מצרכים ל-15 כדורי מאפינס:

חצי מיכל ממרח שוקולד (נוטלה או השחר)
חצי מיכל ממרח לוטוס
חצי מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
כפית תמצית וניל
קורט מלח
שלושת רבעי כוס קמח תופח

* תבנית שקעים למאפינס, עם עטרות נייר
* תרסיס שמן

לרוטב השוקולד הלבן:

חצי מיכל הנותר שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

בקערה גדולה יש לטרוף את הביצים עם השמנת המתוקה, להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב,
את הוניל, המלח, את ממרח השוקולד וממרח הלוטוס ולבסוף לסירוגין את הקמח.
עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

לשמן קלות בעזרת תרסיס השמן, את עטרות הנייר אשר בתוך תבנית השקעים - וליצוק מן התערובת.

להעביר את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ25-30 דקות.

להכנת הרוטב:
להרתיח את השמנת המתוקה, ולערבב לתוכה את השוקולד הלבן עד להמסה ורוטב חלק.

ליצוק את הרוטב על כדורי המאפינס לאחר האפיה.

                                  

קינוח יפהפה, טעים ובקלי קלות  

לימים של שקט, אור ושמחה לכל עם ישראל, בע"ה

 רות פוזדירקה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

פירגון @
בולי העורך של תפוז @
פוסטים מיוחדים ;-)
מתכוניי ב- Foodpage
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נסלישיליפוז15 אלא אם צויין אחרת