00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

shiracakes

חיתוכיות עוגת גבינה ואוכמניות עם שטרויזל (ציפוי פירורים)

ארבע שכבות: בצק פריך; קרם גבינה עשיר בניחוח לימוני; אוכמניות מתוקות ולסיום - ציפוי פירורים פריך וקינמוני.

ארבע שכבות מפנקות שמצליחות לגלם בתוכן את הקלילות והרעננות שרק עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות וציפוי פירורים פריך יכולה להנפיק.

העוגה קלה-קלה להכנה, ללא הפרדת ביצים; ללא רידוד; ללא שימוש במעבד מזון.

כבר תקופה ארוכה שמתרקם אצלי הרעיון הזה של עוגת גבינה אפויה על בסיס בצק פריך, עם אוכמניות ונגיעות לימון וקינמון, ובציפוי שטרויזל (פירורי בצק פריכים).

אני מודה שהיו לי חששות כבדים לגבי התנהגותן של האוכמניות באפייה, כשהן שוכנות להן מעל שכבת הגבינה ומתחת למעטה הפירורים... האם הן יטבעו מטה לתוך שכבת הגבינה? האם יקרה להן אותו קסם שקורה לאוכמניות כשאופים אותן בתוך פאי?

אני שמחה לעדכן שיצא כל-כך מוצלח.... האוכמניות התנהגות למופת: נשארו במקומן מעל שכבת הגבינה ויצרו שילוב קסום בין שכבת הגבינה הקרמית שמתחתיהן לפירורים הפריכים מעליהן...

מתחילים בהכנת פירורי הבצק שישמשו אותנו גם לתחתית הפריכה וגם לציפוי הפירורים העליון - על ידי ערבול במיקסר של כל חומרי הבצק יחד. מפרישים 2 כוסות מפירורי הבצק שישמשו אותנו לציפוי הפירורים העליון  ומקררים במקרר, ואת היתרה – מהדקים לתחתית התבנית ואופים אפייה ראשונית של 20 דקות. אחרי שרוקנו את הקערה (אין צורך לשטוף!) – פשוט מכניסים לתוכה את כל חומרי בלילת הגבינה (חוץ מהאוכמניות – כמובן) – ומערבלים יחד עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים את בלילת הגבינה אל מעל תחתית הבצק האפויה. מפזרים מעל את האוכמניות (שערבבנו אותן קודם לכן אם סוכר וקורנפלור), מסיימים בפיזור פירורי הבצק הנותרים מעל האוכמניות, אופים, מקררים ומתענגים...

יש לשים לב שאת העוגה הזו צריך לקרר ארבע שעות לפני החיתוך וההגשה – כך שמומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה.

חיתוכיות עוגת גבינה ואוכמניות עם שטרויזל (ציפוי פירורים)

לבסיס ולציפוי השטרויזל:

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

3/4 כוס סוכר

חצי קליפת לימון מגוררת

1 ביצה בגודל M

1.5 כוס קמח תופח

1 כוס קמח רגיל

1 כפית קינמון

 

למלית הגבינה

450 גרם גבינת שמנת 16% נפוליאון של תנובה מופחת שומן (2 גביעים)

2 ביצים בגודל M

1/2 כוס סוכר

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

יתרת קליפת הלימון המגוררת (חצי מכמות של קליפת לימון מגוררת)

 

לאוכמניות:

כוס גדושה אוכמניות קפואות

2 כפות סוכר

1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים תבנית מלבנית בגודל 20 X 30 ס"מ.
  3. לבסיס וציפוי הפירורים: מערבלים (באמצעות וו גיטרה) את החמאה הרכה יחד עם הסוכר וסוכר הוניל לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצה וקליפת הלימון ומערבלים היטב.
  5. מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבלים את כל החומרים רק עד לקבלת תערובת פירורית. יש לשים לב לא לערבל יותר מדי.
  6. מפרישים 2 כוסות מתערובת הפירורים, מעבירים לקערה נפרדת ושומרים בקירור.
  7. את תערובת הפירורים הנותרת משטחים בתבנית האפיה ומהדקים מעט.
  8. אופים את תחתית הפירורים כ- 20 דקות, או עד שהיא מזהיבה קלות.
  9. מניחים לתחתית האפויה להצטנן מעט לחום החדר, ומתחילים בהכנת בלילת הגבינה.
  10. להכנת בלילת הגבינה: מעבירים לקערה בה השתמשנו להכנת פירורי הבצק את כל חומרי מלית הגבינה: גבינת השמנת, הסוכר, 2 ביצים 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל וגרידת הלימון, ומערבלים (באמצעות וו הגיטרה) עד לקבלת בלילה אחידה.
  11. מעבירים את בלילת הגבינה אל מעל תחתית הבצק האפויה.
  12. מערבבים את האוכמניות עם 2 כפות סוכר וכפית קורנפלור.
  13. מפזרים את האוכמניות - בעדינות – מעל בלילת הגבינה.
  14. מפזרים את פירורי הבצק מעל האוכמניות.
  15. אופים את העוגה כ- 40 דקות.
  16. מניחים לעוגה להצטנן לחום החדר, ולאחר שהצטננה – מעבירים לקירור לארבע שעות לפחות.
  17. אפשר לאכול את העוגה בחום החדר או היישר מהמקרר.
  18. בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית רשימת הרשומות
קוביית Facebook Like
קוביית FACEBOOK LIKE
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shiracakes אלא אם צויין אחרת