00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק פלפלים כתומים

מרק פלפלים כתומים

 

חם בדרום, חם בשפלה, חם בכל הארץ,

ואף על פי כן, היש משהו יותר מנחם מצלחת מרק טוב?

מרק פלפלים כתומים

 

 

הגרעינים שבמסננת מגירים נוזלים מתקתקים

הירקות חתוכים גס, מאודים בשמן זית,  ובתוספת המים והתבלינים למרק

 

 

מצרכים:

12 פלפלים כתומים גדולים  ובשרניים, 

2 בצלים גדולים,

5 שיני שום,

2 תפוחי  אדמה ,

1 בטטה,

2 גזרים,

2 ראשי סלרי גדולים,

1 עגבניה מקולפת אחת,

שמן זית לאידוי הירקות,

לתיבול: פלפל מלח,ג'ינג'ר

6 כוסות מים.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 190 מעלות

שוטפים היטב את הפלפלים  מניחים בתבנית עמוקה של התנור, מכסים ברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור לשעה וחצי לערך.

מוציאים את הפלפלים לכלי פיירקס עם מכסה תואם, מכסים במגבת, ונותנים להם להזיע בפנים כ40 דקות,  כך הקליפה נפרדת יפה ובקלות.

מקלפים את הפלפלים מעל סיר עם מסננת מעליו, , מסירים את הגבעול עם הגרעינים  לתוך המסננת, לאיסוף הנוזלים הניגרים,  אותם שומרים, ומוסיפים אחר כך למרק.

בינתיים חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות, 

מחממים שמן זית בסיר  מרק עמוק  וגדול, מוסיפים ומאדים את הירקות, עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים את הפילפלים, מערבבים ומאדים יחד כ חמש דקות (+),

מוסיפים את המים, מתבלים, ומרתיחים, מבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות,

טועמים את נוזלי המרק ומתקנים תיבול.

טוחנים את כל התכולה בבלנדר מוט עד לקבלת מרק קטיפתי וחלק.

 

הערות:

השתמשתי ב- 15 פלפלים  לכמות מרק של סיר לחץ גדול.

הגזר, הבטטה, העגבניה והשום, הם תוספות שלי,  מוסיפים מתקתקות , וחמצמצות נעימה, לא חייבים לפי המתכון המקורי.

כמות המים  תקבע את סמיכות המרק =פחות מים סמיך, יותר מים דליל.

מי שחייב, יכול להוסיף אבקת מרק עוף ,

 הבת שלי המליצה על תוספת ג'ינג'ר, למשל,

כולם אהבו ואף היו שביקשו תוספת. וזה מה שחשובwink

חשוב מאוד להסיר את הקליפה של הפלפלים בצורה  מוחלטת , במידה והתקשיתם בקילוף, 

יש לסנן את המרק לאחר הטחינה בבלנדר, כדי שלא ישארו קליפות שאינן אכילות, ויגרעו מהנאתכם.

 

 

לרסק הכל בבלנדר מוט, (שכחתי לצלם)

 

 

הצעת הכנה אחרת:  לצלות את הפלפלים בגריל התנור, וכל השאר זהה

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת