00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות קטנות ומטריפות

מידי פעם בפעם, יוצא לי להיפגש עם מתכון שממש לא זקוק לדברי יחצנות כלשהן, בכדי להעביר את גדולתו וטעמו. וכזה בדיוק הוא המתכון הזה לעוגיות השוקולד הקטנות והמטריפות האלה. המכילות בתוכן הפתעה קטנה של מרשמלו להשלמת התענוג.

למעשה אפשר אפילו לקרוא להן עוגות שוקולד קטנות ומטריפות. מאחר וכל עוגיה היא עוגת שוקולד קטנה המכילה בתוכה הפתעת מרשמלו טעימה. בקיצור אני מבטיחה לכל מי שמוכן להשקיע מעט מאמץ, כי ההשקעה שווה את הטעם!!

וכמו שאמרתי - אין צורך להוסיף במילים -אז בואו ניגש ישירות להכנה.....

 

 

 

 

המצרכים:
לעוגיות:
  • 3/4 1 כוסות קמח 
  • 3/4 כוס א.קקאו
  • 1/2 כפית א.סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 120 גר' חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה (בגודל L)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית וניל איכותי
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כ- 12 מרשמלו לבנים חצויים לרוחבם.
לזיגוג :
  • 2 כוסות א. סוכר
  • 3/4  כוס א.נוגט
  • 90 גר' חמאה
  • 2 כפות א.קקאו
  • 1/4 כוס חלב

 

 

אופן ההכנה:
  1. הכניסו אל המיקסר עם וו הגיטרה, את החמאה והסוכר, וערבבו כשתיים שלוש דקות עד שמתקבלת מסה בהירה ותפוחה.
  2. הוסיפו את הביצה, החלב, הוניל וגרדת הג'ינג'ר, והמשיכו לערבב עד לאיחוד.
  3. נפו לקערה נפרדת את הקקאו, הקמח, המלח וא.הסודה לשתיה.
  4. האטו את מהירות המיקסר , הוסיפו את תערובת הקמח, והמשיכו לערבב עד לאיחוד החומרים.
  5. בעזרת שתי כפות או בעזרת כף גלידה קפיצית, צרו כדורים מהבצק, וסדרו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים של כ- 3-4 ס"מ.
  6. הכניסו את העוגיות לאפיה בחום של 180 מע'  למשך 10 דקות. 
  7. הוציאו את תבנית העוגיות מהתנור, הניחו מעל כל עוגיה חצי מרשמלו והכניסו שוב לאפיה של עוד כ- 2-3 דקות. (עד שהמרשמלו מתחיל מעט להנמס. אך זהירות לא לשרוף אותו)
  8. הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו לצינון מלא מעל רשת.
הכנת הזיגוג:
  1. הכניסו את החמאה ואבקת הקקאו אל סיר קטן וחסין אש, והמיסו מעל הגז בחום בינוני נמוך.
  2. ערבבו בקערה נפרדת את א.הסוכר וא.הנוגט.
  3. הוסיפו את החמאה המומסת אל קערת אבקת הסוכר והנוגט, הוסיפו את החלב וערבבו היטב לאיחוד מלא.
  4. הניחו נייר אפיה מתחת לרשת הצינון עם העוגיות, ומעל כל עוגיה מירחו כף אחת מהזיגוג.
  5. שימרו את העוגיות בטמפ' החדר, בכלי אטום - בשכבה אחת. (העוגיות נשמרות טריות למשך כיומיים. אם רוצים אפשר גם להקפיא)

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

**העוגיות בהשראת עוגיות ההפתעה של מרתה סטיוארט, מתוך הספר "העוגיות של מרתה סטיוארט"

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת