44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

חלת שמש/פרח

08/08/2014
חלת שמש/פרח

בס"ד

 

חלה שהכנו בתי הקטנה ואני לכבוד שבת קודש במסגרת קורס הבישול ואפיה שהתחלנו בחופש. כל אחת מאיתנו רואה את החלה בצורה אחרת לי נדמה שדומה לשמש ולקטנה נראה שדומה לפרח ככה שלא היי'נו סגורות על השם והחלטנו לקרוא למתכון בשני השמות.

כמובן,לא לשכוח לעשות הפרשת חלה.

המצרכים:

2 כפות שטוחות מלח

2 ק"ג קמח

6 כפות סוכר

3 כפות שמרים יבשים

6 כוסות (חד פעמי שתיה קרה)מים פושרים

1 כוס שמן

 

לקישוט

1 ביצה טרופה עם כף שמן

שומשום

שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה:

- להכניס את כל המצרכים מלבד השמן והמים לקערה לפי הסדר הרשום (כך המלח לא נוגע בשמרים).

- להתחיל להוסיף את המים לפי הצורך.

- לקראת סוף הלישה להוסיף 3/4 כוס שמן ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- לשמן קערה ברבע כוס השמן הנותרת ולהכניס את הבצק לתוכה, לכסות בנילון נצמד ולהניח לתפיחה למשך שעה.

 **טיפ לתפיחה מהירה:להניח ראש שום מעל הבצק,בדוק.

- לחלק את הבצק ל- 3 חלקים, גדול,בינוני וקטן.

- להניח את החלק הגדול על ניי'ר אפיה ולשטח בעזרת הידים לעיגול .

- במרכז העיגול ליצור חתכים כמו שחותכים פיצה למשולשים,להיזהר לא להגיע לשוליים(ראו תמונה)

- לקפל את המשולשים על השוליים (ראו תמונה)

- במרכז החלה להניח את הכדור הבינוני של הבצק שהשארנו בצד ולשטח.

- ליצור חתכים כמו בחלק הראשון ולקפל על השוליי'ם(ראו תמונה).

- במרכז החלה להניח את החלק הקטן של הבצק ולשטח מעט (ראו תמונה)

- להניח לתפיחה נוספת של חצי שעה.

- לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

- למרוח את הבצק בביצה טרופה עם שמן, לזרות במרכז החלה שקדים מולבנים פרוסים ומסביב לזרות שומשום.

-לאפות במשך 25-30 דקות עד להזהבה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת