00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

פפיון שמרים במילוי ממרח לואקר ופקאנים

מאפה שמרים טעים, עסיסי ומתוק, עשוי שכבות של בצק עם ממרח לואקר ואגוזים ביניהן ....

המצרכים:

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח (500 גר')

1 כף מלאה שמרים יבשים

1 כפית אב' אפייה

2 כפות גדושות סוכר

100 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

2 ביצים M

2/3 כוס חלב (או 1/3 כוס חלב + 1/3 כוס שמנת מתוקה/ חמוצה)

קורט מלח

 

למלית:

ממרח לואקר

אגוזי פקאן קצוצים

 

1 ביצה טרופה, לציפוי

 

לסירופ סוכר:

1/3 כוס מים

1/3 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה ומלח.

    מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית מספר דקות ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עד לקבלת בצק רך ועדין הניתק מדפנות המערבל. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.

2. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה נקייה מקומחת. מכסים ושמים במקרר ל-4 שעות לפחות (או ללילה).

3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לכמה כדורים, מרדדים כל כדור למלבן.

    חותכים את המלבן למס' רצועות עבות שוות. ואת הרצועות למלבנים. כך נוצרים מלבנים יותר קטנים. מורחים ממרח לואקר על פני 2/3 מהמלבנים ומעל הממרח מפזרים את האגוזים. 1/3 מהמלבנים משאירים נקי.

   שמים מלבן עם ממרח ואגוזים ומעליו עוד מלבן כזה ומלבן אחרון מניחים נקי. חורצים פס עם סכין במרכז המלבן לאורכו, אוחזים בקצה אחד של המלבן ומסובבים הקצוות בחלק השני פנימה לדוגמת פפיון. לוקחים ומצמידים יחד

   את שני הקצוות שסובבנו לכדי צורה משולשת.

4. מרפדים תבנית בנייר. מניחים במרווחים את השושנים ומתפיחים להכפלת הנפח.

5. מורחים בביצה טרופה.

6. אופים בחום 180 מעלות כ-20 דק' עד להזהבה יפה.

7. בינתיים מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר קטן מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דק'.

8. מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים  בסירופ.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת