00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מאפה שמרים במילוי שוקולד לבן ואוכמניות

המצרכים:

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח (500 גר')

1 כף מלאה שמרים יבשים

1 כפית אב' אפייה

2 כפות גדושות סוכר

100 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

2 ביצים M

2/3 כוס חלב (או 1/3 כוס חלב + 1/3 כוס שמנת מתוקה/ חמוצה)

קורט מלח

 

למלית:

100 גר' שוקולד לבן, קוביות

ריבת אוכמניות/ אוכמניות טריות/ מלית אוכמניות לעוגות

 

1 ביצה טרופה, לציפוי

 

לסירופ סוכר:

1/3 כוס מים

1/3 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה ומלח.

    מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית מספר דקות ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עד לקבלת בצק רך ועדין הניתק מדפנות המערבל. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.

2. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה נקייה מקומחת. מכסים ושמים במקרר ל-4 שעות לפחות (או ללילה).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקורגל, בפולסים של 30 שניות.

4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לכמה כדורים, מרדדים כל כדור למלבן. מורחים שוקולד לבן מומס ומעל מפזרים את האוכמניות (לא באחידות), מגלגלים לרולדה, ופורסים פרוסות בעובי כ-2 ס"מ ליצירת שושנים.

5. מרפדים תבנית בנייר. מניחים במרווחים את השושנים ומתפיחים להכפלת הנפח.

6. מורחים בביצה טרופה.

7. אופים בחום 180 מעלות כ-20 דק' עד להזהבה יפה.

8. בינתיים מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר קטן מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דק'.

9. מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים  בסירופ.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת