00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עדשים אדומות בירקות

 

 

 

 

 

מוקדש לעדי 

 

זמן לא הכנתי לעצמי ארוחות בריאות. הקיץ והמלחמה לצערי הבריחו אותי למקום הכי קל: לתפריט של סלטים טריים סלטים מבושלים וקצת ירקות מאודים. אתמול שהייתי שוב בדיקור סיני אצל עדי נקראתי לסדר והחלטתי שאני שבה לגלות אחריות על המזון בתפריט היומי שלי. המטרה  הראשונה היתה - הוספת חלבונים. עדי הציעה שאנסה שוב את תבשיל העדשים. ואני בחרתי כרגיל לאלתר. 

 

לצורך המתכון שדורש מינימום הכנה עשיתי את השלבים הבאים: 

קצצתי בצל עם רבע ראש כרוב קטן ומספר גבעולי שמיר. הכנסתי לסיר עם 2 כוסות מים רותחים, הוספתי כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור.  ברגע שהגיע לרתיחה הוספתי רבע קילו עדשים אדומות ערבבתי כל העת ואחרי דקות הנמכתי את האש ובשלתי.

בשלב מסויים כשמרבית הים התאדו (לא הכל) כיסיתי והמשכתי לבשל על אש קטנה. כיביתי את הגז ועזבתי שימשיכו להתבשל באדים (כך אני עושה גם לאורז במצוות אמא...)

 

השלבים

 

1

 

 

2

3

2 כפות אורז להשלמת החלבון המלא במנה. ותודה לעדי . 

 

בתאבון 

 

 
 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת