66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

עוגת הגבינה הכי טובה שיש

אני תמיד אומרת שאת המשפט: "ההצגה חייבת להמשך" תבעו מפיקים תאבי בצע ולאו דווקא שחקנים מלאי מוטיבציה.

על אותו משקל, את המשפט "החיים חייבים להמשך" תבעו אנשים עם רגשי אשם כבדים על שהם עוסקים בפעילויות נהנתניות, בעוד אחרים נלחמים ונהרגים. שמעתי את המשפט הזה הרבה השבוע בחדר הכושר, בקניון ובסופר.

ולכן, אני מתנצלת מראש שהפוסט הבא לא יעסוק ביירוטים, בפצמ"רים, בחיילים או בעזה. מספיק להביט בדף הפייסבוק שלי, שבד"כ בכל יולי צוהל ומשגר תמונות מגניבות מחו"ל- עכשיו הוא נראה כמו דף של פעילה פוליטית מורעלת: הוא עשיר בלייקים לביבי ולבנט ובהכפשות על אובמה (אמרתי או לא אמרתי שצריך היה לבחור ברומני?) וצל"שים שאני מחלקת לרוני דניאל. כן. ממש קופירייטרית נהייתי שם.

אבל היום בבלוג החלטתי לדבר על עוגת גבינה. העוגה האולטימטיבית, העוגה הכי טובה שיש. כי כאמור, החיים חייבים להמשך וכו`. (רגשי אשם, רגשי אשם, רגשי אשם...)

***

מיד לאחר שהתחתנתי, לפני 23 שנים, רכשתי ספר מופת שעורר את תאוותנו, שלימד אותי כיצד להגיע לביצועים מרשימים, שהוציא את בעלי מסופק ואת שנינו מדושני עונג.

אני יודעת שכולכם חושבים שאני מתכוונת לספר הזה

איזה ראש מלוכלך!

אבל לא. אני מתכוונת בכלל לספר הזה:

שלפי מראהו השחוק ניתן להבין שחרשתי עליו.

אח. רות סיקריס, רות סירקיס. מה אגיד ומה אומר. מאז שחרשתי על הספר הזה זרמו הרבה מרגרינות במטבח שלי, רעיתי בשדות הזרים של מרתה סטיוארט ושל ג`וי דה בייקר ושות`, אבל תמיד תמיד מצאתי את עצמי חוזרת למתכון המושלם של "עוגת הגבינה העשירה" שלה.

לאחרונה התחכמתי, עת גיליתי בסופר את הפלא הבא:

פרורי ביסקוויטים מוכנים! גאון מי שחשב על זה. כן, עבור שלושה שקלים ותשעים אגורות נחסכות שתי הפעולות המעצבנות של ריסוק הביסקווטים ושטיפת קערת הפודפרוססור. אחלה דבר.

רק צריך להמיס 100 גרם חמאה, לשפוך על הפירורים, קצת לערבב, ו- וואלה, יש לנו תחתית לעוגה.

מה שעושים עכשיו- מרפדים את תחתית תבנית האפייה הקפיצית בנייר אפייה

(פותחים את התבנית, מניחים את הנייר על התחתית, מותחים אותו וסוגרים בהידוק את החלק הקפיצי מעל הנייר. גוזרים את שולי הנייר שמשתרבבים החוצה)

אחר כך משמנים היטב את השולים של תבנית האפייה ולוקחים עוד נייר אפייה, אותו חוצים לשניים ומצמידים לשולי התבנית

ככה השגנו גובה נוסף שיאפשר לעוגה לעלות למעלה מבלי לגלוש החוצה.

ובכן, מרפדים את התחתית בפירורי הביסקוויטים פלאס החמאה המומסת ומהדקים היטב

ועכשיו הגענו לחלק החשוב, העוגה!!! בחזרה אלייך, רות סירקיס:

מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר

מעבירים את הקצף לקערה אחרת ובאותה קערה ממש מקציפים 500 גרם גבינה, 5 חלמונים, 1/2 כוס סוכר, 1/3 כוס קמח, 1/3 כוס קורנפלור, שמנת חמוצה.

אחר כך מערבבים ביחד את שתי התערובות

ואת כל היופי הזה יוצקים מעל תחתית הביסקוויטים:

שתי מילים לגבי האפייה:

חום בינוני נמוך (150 מעלות), ולהניח בתחתית התנור תבנית עמוקה עם מים רותחים ליצירת סביבה לחה.

עכשיו צריך להעביר שעה, אז נעביר את הבאסה בסבבה. ואם אין אני לי- רוני דניאל לי

כעבור שעה, כשרוני דניאל מסיים לכבוש בכוחות עצמו את עזה, העוגה נראית ככה:

ומפרופיל:

ובחתך סגיטלי:

והדרך הטובה ביותר לשמור את העוגה במקרר, היא לכסות את התבנית בעזרת עיגול הסיליקון הגאוני הזה:

שמרו על צוק איתן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת