77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קציצות ירק - בכורדית: אוּרְגֶ`ה או עִֹיגֶ`ה

בכל יום שישי אני מכינה את הקציצות האלה, הן הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהתפריט. בקשות רבות הופנו אלי למתכון ואני שמחה לשתף.

אנחנו הכורדים מכינים הרבה את הקציצות האלה, חלק קוראים להם אוּרְגֶ`ה וחלק קוראים להם עִֹיגֶ`ה. כולם צודקים.

הקציצות האלה, על טהרת הירקות, מכיוון שצריך להוסיף לתערובת קמח, אני מוסיפה קמח מלא, כך שבהחלט הקציצות גם על תקן של בריאות.

אפשר גם לאפות למי שמעדיף לא לטגן. להכין כפשטידה ולאפות בתנור ב-170 מעלות, כ-20-30 דקות. 

כמה תמונות על תהליך ההכנה ולאחר מכן המתכון.

התערובת לאחר ריסוק הירקות מונחת במסננת

לפעמים אני מכינה אותם גם בצורה עגולה כמו פלאפל

בטיגון מורידים בזהירות לשמן נעזרים במסננת עם ידית

כפי שכתבתי אפשר גם לאפות למי שמעדיף לא לטגן. מכינים כפשטידה ואופים בתבנית מתאימה

המתכון וקודם כמה הערות:

הכמויות מספיקות לכמות של 10-15 קציצות בינוניות

אם רוצים כמות גדולה יותר, להוסיף עוד מכל ירק

אני מרסקת את הירקות במג`מיקס, למי שאין יכול במגרדת פשוטה

 מצרכים

  1. 2 קישואים שטופים - אפשר להשאיר את הקליפה
  2. 2 גזרים שטופים ומגורדים
  3. 2 תפוחי אדמה שטופים ומגורדים
  4. 1 בצל גדול
  5. 1/2 חבילה פטרוזילה
  6. 1/2 חבילה כוסברה
  7. 2 ביצים שלמות
  8. 4 כפות גדושות קמח – אפשר קמח מלא
  9. 1 כפית שטוחה קארי
  10. מלח לפי הטעם

הכנה:   

  1. לגרד את הקישואים, גזרים תפוחי אדמה ובצל, להכניס לקערה
  2. לקצוץ פטרוזיליה וכוסברה ולהוסיף לקערה
  3. לערבב את כל התערובת ולהניח במסננת לחצי שעה להגיר נוזלים אפשר לסחוט בידיים
  4. להחזיר לקערה, להוסיף ביצים, קמח תבלינים ולערבב היטב
  5. לתת לתערובת לנוח 10 דקות
  6. להחזיר שוב למסננת להגיר נוזלים
  7. להשאיר התערובת במסננת, ליצור קציצות בידיים או בעזרת שתי כפות, לטגן משני הצדדים
  8. להגיש חם או קר

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת