11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת כרובית

פשטידת כרובית

פשטידת כרובית

מהירת הכנה, עדינה בטעם, ומתחסלת במהירות

 

 

 

 

 

מצרכים,

תבנית פיירקס מלבנית גדולה.

ראש כרובית גדול טרי, מפורק לפרחים  קטנים,  מבושלים במי מלח,

 לשימון התבנית: חמאה רכה מאוד או שמן זית,

פירורי לחם לפיזור על התבנית המשומנת,

למילית:

2 קופסאות גבינה לבנה (500 גר' סה"כ),

150 גבינה בולגרית,  (אחוזי שומן לפי בחירתכם) 

1 כוס קמח,

1 שקיק אבקת אפיה,

1/2 כוס חלב,

לתיבול: מלח ופלפל,

* עירבבתי הכל במג'ימיקס

 

לפיזור מעל  המילית לפני אפיה:

150 גר' גבינה צהובה מגוררת,

אופן הכנה:

מבשלים את פרחי הכרובית  במי מלח עד רך, ומסננים מהמים.  מצננים לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות.

מפזרים בתבנית פיירקס  משומנת פירורי ללחם,  כדי כיסוי ,

את פרחי הכרובית, מפזרים  מעל פירורי הלחם, במידה שווה,

מערבבים את כל חומרי המילית, ויוצקים  מעל  הכרובית,  מחליקים עם כף לפיזור שווה.

מפזרים מעל את הגבנ:צ,

מכניסים  למרכז התנור שחומם מראש, , ואופים כ- 35 דקות , או עד הזהבה לפי הצורך.

 

 

 

 

*כדאי להמתין כ- 20 דקות לייצוב,

ואז קל יותר לחתוך ולהוציא עם מרית מהתבנית

 

 

 

להגיש חמים

 

 

הערות:

*השתמשתי בבולגרית מעודנת  5%,

**השתמשתי בכרובית מוקפאת,  אותה אני קונה בעונה,  כשהיא במיטבה, 

מנקה היטב, מפרקת לפרחים, ומקפיאה בשקיות,    

***כרובית טריה, צריכה להיות לבנה ונקיה מכל מיני כתמים כהים, (שמעידים על הימצאות נגעים כמו תולעים ועוד... )

 יש לשטוף היטב מהחול, להכין תמיסת מלח גס+מי ברז ,

 ולהכניס את הכרובית ל 20-30 דקות  לסילוק מזיקים (בקיץ התופעה נפוצה מאוד),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת