00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגת סניקרס שוקולד גנש מושחתת עם קרמל בוטנים וקצפת וניל.

 

לכבוד יום הולדתו של בעלי רציתי להכין עוגה מושחתת במיוחד. חשבתי על חטיף אהוב . ואז הגיתי את עוגת הסניקרס הזו.

העוגה מורכבת מעוגת שוקולד עשירה עם קרם גנש קרמל בוטנים וקצפת וניל. מתקבלת עוגה מטריפה וטעימה. 

העוגה קלת הכנה רק עירבוב חומרים. והקצפת קצפת וניל.

העוגה מורכבת מעוגת שוקולד עשירה. עליה קרם גנש עליו קרמל בוטנים. עליו ערימת קצפת וקישוט של קרמל וגנש.

 

החומרים לעוגת השוקולד העשירה;

200 גרם חמאה.

200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות.

1 כוס קמח ( למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית).

2 כפיות אבקת אפיה.

1 כוס סוכר (למדוד בכוס  פלסטיק חד פעמית).

1/4 כפית מלח.

4 ביצים.

1 כפית קקאו.

 

אופן ההכנה;

בסיר לשים חמאה ושוקולד ולהמיס על בן-מארי. (סיר מעל סיר עם מים). לערבב להומוגניות.

בקערה לשים את הביצים ,המלח, הסוכר,הקקאו. ולערבב במטרפה. להוסיף את תערובת  השוקולד והחמאה המומסת. לערבב ולבסוף להוסיף את הקמח ואבקת אפיה ולערבב לעיסה חלקה.

לרפד תבנית  26  ס"מ בנייר אפיה. לשפוך את העיסה וליישר לאפות בתנור שחומם מראש לחום בנוני 170 מעלות כ- 25 דקות לא לייבש אותה ולקרר.

לאחר מכן ליצור חורים בעוגה בעזרת ידית עגולה של כף עץ. כדי שציפוי  שהגנש יכנס לחורים . (ניתן לוותר על השלב הזה. מי שמוותר להכין רק חצי מכמות הגנש ולצפות את העוגה).

החומרים לקרם ציפוי גנש;

150 גרם שמנת מתוקה.

150 גרם שוקולד מריר שבור.

1 כף ברנדי או ליקר אחר.

לשים את השמנת בסיר ולהביא לידי רתיחה. להוסיף שוקולד מריר להמתין דקה ולערבב להוסיף את הברנדי ולערבב. 

כאשר הקרם נוזלי אבל לא נוזלי מידי לשפוך כמעט את כל הקרם על העוגה כדי שהקרם יכנס לשקעים שעשינו. וגם לצפות מסביב לדופן העוגה.(לא  לשכוח להשאיר כ-חצי כוס קרם גנש לקישוט העוגה).

. להכניס את העוגה בינתיים למקרר ולהכין את קרמל הבוטנים;

 

לקרמל הבוטנים;

3/4 כוס סוכר (למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

1/4 כוס מים.

1/3 כוס שמנת מתוקה.

3 כפות מייפל.

קורט מלח.

50 גרם חמאה.

1 כפית תמצית וניל.

100 גרם בוטנים קלויים במלח ומקולפים.

אופן הכנת הקרמל.

לשים בסיר על האש את הסוכר המלח והמים ולהביא לידי רתיחה כמה דקות עד אשר הסוכר הופך לקרמל בהיר בצבע ענברי זהירות לא לעבור את הצבע הזה אחרת הקרמל 

יצא מר.

להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה ולערבב על האש. להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה. להוסיף את תמצית הוניל והמייפל ולערבב ולבסוף להוסיף את הבוטנים ולערבב על האש כדקה. ולכבות -ולקרר.

לשפוך על קרם הגנש חצי מכמות הקרמל. וליישר.

 

על הקרמל מורחים ערימת-

קצפת וניל;

 

2 מכלי שמנת מתוקה ( סה"כ 500 מי"ל).קרה מאוד.

1 אבקת אינסטנט פודינג וניל (רצוי בטעם צרפתי).

1 כוס חלב.

2כפות סוכר.

אופן ההכנה;

לשים בקערת המקסר את כל החומרים ולהקציף לקצפת יציבה ואוורירית.

על הבוטנים  שמרוחים על העוגה להערים  הר של קצפת . לזלף עליה מקרם הגנש ולפזר את שאר הבוטנים בקרמל. להכניס לשעתיים קירור ולהתענג.

 

ביצים סוכר מלח. בקערה לערבב. במטרפה. ולהוסיף קקאו. שוקולד וחמאה מומסים.

מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים. ומערבבים.

 

לבסוף מוסיםים את הקמח ואבקת האפיה.. מערבבים. ואופים כ- 25 דקות לא לייבש את העוגה.

לאחר שהעוגה התקררה יוצרים חורים בעזרת ידית של כף עץ או סכום כדי שקרם הגנש יכנס לתוך העוגה.

שופכים כמעט את כל כמות קרם הגנש ומורחים גם בדפנות העוגה (להשאיר חצי כוס גנש לקישוט). להכניס לקירור.

מכינים  קרמל בהיר  ממים וסוכר ומלח . ומוסיפים בזהירות שמנת מתוקה נוזלית. את החמאה הוניל המייפל ולבסוף את הבוטנים (ראו באופן ההכנה).

קרמל הבוטנים מוכן.- לקרר.

 

מורחים חצי כמות קרמל בוטנים על העוגה.

להקציף את חומרי קצפת הוניל  לקצפת יציבה. ולסדר הר של קצפת העל העוגה. לקשט בזילופי קרם הגנש ובקרמל הבוטנים. ולקרר כשעתיים.

העוגה מוכנה. טעימה מושחתת ועשירה.

פרוסת עוגה.? תהנו.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת