88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בצק שמרים

בצק שמרים

 

 

 

 

בצק שמרים ממולא במה שרוצים

 

במילית גבינה ומעוצב כרוגלך

 

 

שבלולי גבינה

 

 

 

 

 

שטרודלים/כרוכיות  במילית אגוזים

 

 

 

מצרכים לבצק:  (של פירגה)

2 כוסות חלב,

4 ח' חמאה (400 גר' סה"כ),  או 2 ח' מרגרינה בלי מלח,

4 ביצים שלמות,

1 ק"ג קמח,

1 קובייה שמרים טריים ,(50 גר'), או 1 ח' שימרית, או 2 כפות גדושות שמרים יבשים,

3/4 כוס סוכר,

 

סירופ סוכר :  למריחה אחרי אפיה, (אם בוחרים בציפוי לעוגות, ראו בהמשך למטה, ותרו עליו)

1 כוס סוכר,

1 כוס מים,

 חצי לימון סחוט,

להרתיח חמש דקות על אש קטנה, עד לקבלת סירופ צמיגי מעט.  לצנן

למרוח, במברשת סיליקון, על העוגות , מיד עם הוצאתן מהתנור, לקבלת  עוגות לחות ומבריקות.

 

 

אופן הכנת הבצק:

בקערה עמוקה וגדול, מערבבים סוכר + שמרים ומניחים להם לתסוס.

מחממים חלב, ממיסים בתוכו את החמאה או המרגרינה,

מוסיפים לשמרים שתססו ביצים ובוחשים,

מוסיפים לסירוגין חלב וקמח, מערבבים עד קבלת בצק דביק,

מעבירים  את הבצק לקערת תפיחה, מכסים היטב בניילון נצמד,  מכניסים למקרר ללילה או לחמש שעות לפחות.

מערבבים את חומרי המילית,

מחלקים את הבצק לשמונ כדורים שווים.

 פותחים כל כדור לעלה על משטח מקומח, מורחים חמאה מומסת וממלאים במה שרוצים,

אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 35 דקות או עד שמזהיב יפה.

1. מילית שוקולד נוטלה וחלבה,

למרוח שוקולד נוטלה על עלה הבצק, לפזר  שערות חלבה ולגלגל לצורה שרוצים רוגלך או גלילות..

לגלילות/כרוכיות: ללפף כל שתי רולדות  זו בזו  כבורג , ולהניח בתבנית אינגליש קייק גדולה  ועמוקה,

הבצק מאוד תופח! לחילופין, להניח את הכרוכיות זו על י ד זו בתבנית גדולה של התנור, מרופדת נייר אפיה.  או  בתבנית משומנת., לאפות בתנור שחומם מראש עד הזהבה יפה.

עם הוצאתן מהתנור למרוח בעזרת מברשת אפיה מהסירופ החם /או  מהציפוי לפי בחירה.

כשהן מתקררות,  מה שנשאר, לעטוף ברדיד אלומיניום ולהקפיא, לחמם כמה שרוצים, מכוסה ברדיד אלומיניום, באובן טוסטר או בתנור

1. לרוגלך שוקולד: לפתוח עלה, למרוח חמאה, למרוח נוטלה ולפזר שערות חלבה, לחתוך משולשים ולגלגל, להניח על תבנית מרופדת נייר אפיה, לאפות בצנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, 

עד הזהבה,  להוציא מהתנור, למרוח מיד בסירופ.

2. רוגלך במילית סוכר וקינמון:  להכין תערובת  1 כוס סוכר לבן + סוכר דמררה,   להוסיף כפית  וחצי קינמון, לעבב עם הסוכר.

למרוח עלה בצק בחמאה , לפזר מילית קינמון, בנדיבות,  לעבור עם המערוך שהמיליחת לא תתפזר בגלגול, לחתוך למשולשים לגלגל ולהמשיך כנ"ל,

באותו אופן מכינים

שבלולי קינמון:

פותחים עלה בצק,  

מורחים חמאה,

מפזרים תערובת סוכר קינמון בנדיבות,

מגלגלים לרולדה,

פורסים פרוסות  שמנמנות ברוחב שתי אצבעות, טובלים בסוכר קינמון,

 ואת הצד שלא טבלנו בסוכר קינמון, מניחים על תבנית  מרופדת בנייר אפיה במרווחים , לתפיחה נוחה,

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות,  אופים עד  הזהבה.

מורחים בציפוי./או בסירופ

 

 

2 . מילית גבינה לכרוכיות או רוגלך או שבלולים:

500 גר' גבינה לבנה % 9שומן

2 כפות אינסטנט פודינג וניל,

1/2 כוס סוכר או להוסיף לפי הטעם,

50 גר' חמאה רכה מאוד,

3-4 כפות צימוקים בהירים,

1 ביצה שלמה,

שקיק סוכר וניל,

 לערבב הכל יחד, למרוח על עלה הבצק  לגלגל לצורה שבחרנו.

 מילית אגוזים מבושלת: (מספיקה לכל כמות הבצק המופיעה במתכון)

300 גר' אגוזים מרוסקים גס + 1/2 כוס חלב רותח, לערבב יחד.

להוסיף  150  גר' סוכר,

2 כפות פירורי לחם,

30 גר' חמאה מומסת,

3 כפות שמנת של פעם,

2 חלמונים (צהובים),

1/2 כפית קינמון,

1/2 כפית ציפורן,

לערבב יחד כל חומרי  התערובת,

2 חלבונים, להקציף לקצף נוקשה, ולקפל לתערובת

ציפוי לעוגות : (במקום סירופ סוכר, ראו בתמונות)

1 כוס אבקת סוכר,

1 כפית חמאה מומסת,

1 כף שמנת מתוקה,

מערבבים הכל לתערובת  חלקה הניתנת למריחה בכף.  מורחים על העוגות בעודן חמות, (ראו בתמונות).

אם יש צורך לדלל מעט, מוסיפים  כפית שמנת מתוקה, (+) וחמאה,

מורחים על העוגות מיד עם הוצאתן מהתנור, מחזירים לתנור לחמש דקות ומוציאים..

הערה:

אם אופים יחד מספר תבניות לא לשכוח לכוון תנור לטורבו .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת