88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלך מלוחים מבצק מלווח

רוגלך מלוחים מבצק מלווח

רוגלך מלוחים מבצק מלווח

כל אחד יכול

המלווח מפשיר במהירות, תוך כדי הכנת המילית המריחה והגילגול

בתמונה הזאת חילקתי ל - 8 משולשים

פשוטעים...

אל תמצמצו, זה נחטף....surprise

רוגלך מלוחים מבצק מלווח

מצרכים:

6-8 עלי מלווח,

כ-1/2 קופסא בולגרית מעודנת 5%

כ- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת,

1/2 כוס גבינת קשקואל מגוררת,

1 ביצה שלמה, (לא חייבים),

*אין להוסיף מלח, הגבינות מלוחות דיין!

אופן הכנה:

מוציאים את עלי המלווח, מפרידים לעלים, ומניחים כל עלה על משטח עבודה מקומח קלות,

העלים אמורים עדיין להיות קפואים, והם יפשירו די הצורך, תוך כדי, כדי שאפשר יהיה למרוח עליהם את המילית ולגלגל אותם בלי שום בעיה.

הכנת המילית,:

לתוך קערה, לגרד על מגררת גסה את הגבינה הבולגרית, להוסיף את שאר הגבינות המרקם יוצא די סמיך,

מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב למרקם נוח למריחה,

אם המילית קשה עדיין ניתן להוסיף כף ( - + ) גבינה לבנה רגילה,

להניח במרכז כל עלה מלווח כף גדושה מהמילית, ולמרוח עם הכף את פני עיגול הבצק .

לסמן בסכין חדה ארבעה משולשים , ואחר כך כל רבע לחלק שוב לשלושה חלקים שווים,

מתקבלים 12 משולשים.

לחמם תנור אפיה ל- 190-200 מעלות,

לרפד תבנית תנור שטוחה וגדולה בנייר אפיה,

יש לעבוד בזריזות, המלווח מפשיר במהירות, ונדבק קצת למשטח העבודה,

במקרה כזה, קמחו את הידיים קלות, הרימו מהניילון, מהקצה הרחב של המשולש

לקחת משולש בצק, למתוח אותו מעט לאורכו, כדי להאריך אותו, ולמתוח מעט מהצדדים ,

(אגב מתיחה, זה גם מדקק אותו),

ולגלגל מהקצה הרחב, אל הקצה המחודד,

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, במרחק מה זה מזה,

לאפות עד שמזהיב/ משחים יפה,

והבצק מתנפח. להגיש חמים.

אם נשאר אפשר להקפיא, ולחמם באובן טוסטר או בתנור למרקם קריספי,

הערות,

לעבוד על משטח מקומח קלות. לא להשאיר את המלווח על הניילון תחתיו, כי הוא נדבק, (במיוחד כשחם והוא מפשיר מהר).

אני נוהגת לגרד את הגבינה הבולגרית ולערבב יעם הגבינה הרכה, וכך למרוח אותן,

מעל אני מפזרת את הגבינות הצהובות המגוררות. ומגלגלת

ו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת