00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

רולדת עלי פילו במילוי תפוחי אדמה וביצה

עוד רעיון נפלא למילוי עלי פילו - תפוחי אדמה וביצה שיהיה בתאבון

 

 

כדאי לדעת לפני השימוש עם עלי הפילו

הבצק הזה אני מאד אוהבת להשתמש בו אך צריך להקפיד על הוראות השימוש על גב האריזה.

* עלי פילו מומלץ להוציא יום לפני מהמקפיא למקרר כ- 12 שעות ואחכ לטמפרטורת החדר.

במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ - 6 שעות לפני השימוש.

* על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה ,כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים.

 

המתכון :

1/2 חבילת עלי פילו

שמן לשימון העלים - אפשרי ספריי להתזה או שימון עם מברשת - כמות השמן לשימון 1/2 כוס גדולה

4 תפוחי אדמה גדולים  מבושלים עד ריכוך

4 בצים קשות מגורדות גס

פלפל שחור 1/4 כפית

1 כף אבקת מרק עוף - ללא מונסודיום גלוטמט  או  מלח לפי הטעם

כורכום 1/4 כפית

1 בצל בנוני קצוץ דק דק דק

שמן לטיגון 1 כף .

 

לציפוי : 

שומשום 3 כפות לפיזור

1 ביצה

 

אופן ההכנה:

1. את תפוחי האדמה מבשלים על לריכוך , כמו שמכינים פירה ומניחים בצד להתקרר.

2. מטגנים את הבצל עם 1 כף שמן עד השחמה .

3. את הבצים מגרדים בפומפייה גסה ומניחים בצד.

4. בקערה מניחים את תפוחי האדמה שהתקררו, מוספים את הבצל המטוגן, ומוספים את הבצים המגורדים גס,

מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה את התערובת , ומוספים את האבקת מרק עוף  או מלח, פלפל שחור, כורכום ומערבבים

בעזרת כף עד לקבלת ערובת אחידה . (כמו בתמונה)

5. פורסים 3 דפים של עלי פילו משמנים בצד העליון והתחתון  וממלאים כמות של 5 כפות מהמילו ומתחילים לגלגל

שמגיעים לאמצע יש לקפל את הקצבות ולהמשיך לגלגל עד הסוף.

6. להניח את המאפה בתבנית  למרוח ביצה  ולפזר  שומשום.

7. כמות הרולדות שיצאה לי היא 4 רולדות יפות וטעימות.

8. לאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות  35- 40 דקות עד השחמה (לא טורבו)

.

זהו זה מוכן להגשה ...........

 

במקום רולדות  אפשרי באותה דרך ליצור  בורקס עלי פילוי ממולאים בתפוחי אדמה וביצה כאשר פורסים

את  העלה לחצי ממלאים  ומקפלים בקצוות ..

בתאבון

 


 טיגון הבצל

 הכנת הפירה תפוחי אדמה ביצה ובצל מטוגן

 הפירה מוכן

 מילוי עלי הפילו  

 הרולדות במילוי תפוחי האדמה וביצה

 

ב ת א בו ן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת