00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

בראוניז שוקולד בניחוח ג'ינג'ר וציפורן

 

בעבר כבר סיפרתי לכם על הפעילות הנחמדה שעורכים באתר מנטקה, לבלוגרים. והיא שבכל חודש מוכרז חומר גלם חדש מצד האתר. ואנו הבלוגרים צריכים להכין משהו מתוק ו/או מלוח ו/או... כיד הדמיון הטובה עלינו :-)

אני אמנם כבר מזמן לא לקחתי חלק מהפעילות, הנחמדה הזו. אבל החודש כאשר ראיתי שחומר הגלם הוא ג'ינג'ר. הבנתי שאני פשוט לא יכולה להתעלם ממנו, ואני חייבת להכין משהו מיוחד. מייד בהתחלה ידעתי ששוקולד איכותי חייב להיות נוכח במתכון (במיוחד לאור העובדה שקיבלתי מתנה שוקולד גודייבה בעל 85% מוצקי קקאו) וההחלטה הסופית הייתה להכין בראוניז מושחתים בניחוח ארומתי של ג'ינג'ר טרי וציפורן.
 

וכך בשילוב מושלם, בין מתנת השוקולד שלי, ניחוחות וטעם ארומתיים ובהשראתה של מרתה סטיוארט  הנה לפניכם- בראוניז שוקולד בניחוח ג'ינג'ר וציפורן !

 

 

 

מתאים לתבנית מרובעת 20X20

 

המצרכים:

  • 120 גר' חמאה
  • 100 גר' שוקולד מריר - מומלץ על לפחות 60% מוצקי קקאו (אני השתמשתי בשוקולד בעל 85% מוצקי קקאו)
  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס קמח
  • 1/4 כוס קקאו
  • 2 ביצים  גדולות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית זנגביל
  • קורט מלח
  • 1/8 כפית ציפורן
  • - 10 מטבעות שוקולד לבן (לקישוט)

ההכנה:

  1. חממו את תנור האפיה לחום של 170 מע'  ורפדו את הבתנית בנייר אפיה, ושמנו מעט את הנייר. (רצוי להשאיר מעט נייר בצדדים על מנת שיהיה יותר קל להוציא מהתבנית)
  2. המיסו את החמאה והשוקולד בסיר קטן וחסין אש. (על אש נמוכה תוך כדי ערבוב) עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  3. הורידו את הסיר מהאש, והוסיפו את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. כעת הוסיפו את יתר החומרים, והמשיכו לערבב מעט עד לאיחוד.
  5. שיפכו את המסה אל תבנית האפייה המרופדת, וסדרו מעל את מטבעות השוקולד הלבן.
  6. הכניסו לתנור לאפיה של כ- 25 דק' . (עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פרורים מסביב)
  7. קררו היטב את הבראוניז, הוציאו מהתבנית וחיתכו למרובעים.
  8. נשמר בקופסא אטומה, בטמפ' החדר, במשך כיומיים שלושה.

 

 

 

 

 

 

 

**הצעת הגשה נוספת היא להכין את הבראוניז בתבנית של טארטלטים (תבנית שקעים שטוחים יותר מתבנית השקעים של הקאפקייקס) ולקשט מעל בקצפת וחמוציות.
באופן ההכנה הזה וותרו על קישוט מטבעות השוקולד הלבן. כמו כן אני ממליצה לשמור את הבראוניז (לפני הקישוט) מחוץ למקרר, כדי שלא יתקשו, ולקשט בקצפת רק בסמוך להגשה.

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

אם אתם רוצים ללמוד קצת יותר על הג'ינג'ר ולראות מה הכינו הבלוגרים האחרים, במסגרת הפעילות החודשית שלנו, אתם מוזמנים ללחוץ על תמונת הג'ינג'ר למטה   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת