11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שבועות / עוגת הגבינה שלי

שבועות / עוגת הגבינה שלי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
במשך השנים צברתי מרשמים של עוגות גבינה בווריאציות שונות עם ציפויים שונים, עם תחתית בצק או ביסקוויטים, ציפוי קצף, או קצפת, שמנת חמוצה + סוכר, תחתית אננס, או בציפוי אוכמניות או פירורים, אפויות וכאלה שלא, כולן היו טעימות, אך זו עולה על כולן.
אחד לא אהב את התחתית אחר לא אהב את המילוי וזה לא אהב את הציפוי...,
העוגה הזאת שאני עומדת לתת לכם מייד את המתכון, נאכלה ע"י כולם, ילדים ומבוגרים, על כל מרכיביה, ללא יוצא מן הכלל, והותירה טעם של עוד. היא גבוהה, קלילה, נימוחה וטעימה וזה בעצם מה, שעוגת גבינה מוצלחת צריכה להיות.
המתכון הופיע לפני שנים אחדות בעיתון לאישה אם איני טועה, והוא שייך במקור לאפרופו. אני שיניתי מספר פרטים כמו גודל התבנית למשל, והגבהת השוליים בנייר אפייה למניעת גלישת העוגה בתנור. שימו לב לטמפרטורה, שימו לב לשאר הפרטים וההערות שנועדו להקל עליכן/ם, ותקצרו מחמאות, שהרי עוגות עושים באהבה או לא עושים בכלל...


המתכון בתוספת הערות ושיפורים לפניכם.

תבנית קפיץ עגולה, מס` 28


חומרים לבצק
:(אם מרפדים גם את הדפנות, יש להכין כמות בצק כפולה)


1/3 כוס סוכר
40 גר` חמאה קרה
1 חלמון ביצה
1 כף חלב
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה


למילית:

750 גר` גבינה לבנה חלקה 9%
3 גביעים שמנת חמוצה של פעם
1 + 1/2 כוסות סוכר (כדאי לטעום ולהחליט אם המתיקות מתאימה לכם)
2 כפות פודינג אינסטנט ווניל
1/2 כפית סוכר ווניל
3/4 כוס קמח רגיל
5 ביצים שלמות


לציפוי:


*העדפה גורפת אישית:

שלושה חלבונים בטמפרטורת החדר, מוקצפים+
3 כפות סוכר להוסיף תוך כדי הקצפה.


אפשרות ב` (אישית פחות אהבתי),
11/2 שמנת חמוצה
1/3 כוס אבקת סוכר
 
 
אפשרות ג': (בסוף התקבענו על ציפוי זה בשל העדפת הרוב)
שמנת מתוקה מוקצפת היטב + שתי כפות סוכר רגיל +1/2 כפית סוכר וניל
 
* תבנית קפיץ עגולה מס` 28 לשים גליון נייר אפיה רק על התחתית, ולסגור את הרינג להידוק. לא לגזור שוליים חיצוניים (למקרה דליפה, נשאר על הנייר). לשמן תחתית ודפנות התבנית.
אופן הכנת הבצק:
לחמם התנור ל-150 מעלות
במעבד מזון מערבבים סוכר + חמאה כ-1 דקה.
מוסיפים חלמון, חלב ווניל ממשיכים לערבב כדקה
עד שנוצרת עיסה חלקה.
).
מוסיפים הקמח ואבקת אפיה במהירות בינונית ומעבדים עד שנוצר בצק חלק. הבצק יוצא רך ומעט דביק. לקמח טיפה את התחתית עם נייר האפייה, וגם את כפות הידיים. ומניחים הבצק על תחתית התבנית עם נייר האפיה, המשומנת ומקומחת קלות, משטחים עם ידיים מקומחות , אם הבצק דביק עדיין, לפזר עליו מעט קמח. תוך כדי דואגים שכל התחתית תהיה מכוסה בבצק,. עובדים מהמרכז החוצה, עם קצות האצבעות ובעדינות, לקבלת שכבה אחידה של בצק. אופים עד שמזהיב כ-30 דקות.
* אני נוהגת לכוון טיימר בכל שלב שמצויין זמן, וזה שונה מתנור לתנור אז להיות זהירים בפעם ראשונה.
**מוציאים מהתנור את התחתית האפויה, מעלים את הטמפרטורה ל-170 מעלות!


הכנת המילית: (להוציא החומרים מראש להשוואת טמפרטורה)

מערבלים גבינה +שמנת 3-4 דקות במהירות איטית.
מוסיפים בהדרגה הסוכר, הפודינג, סוכר ווניל והקמח.
מערבלים עד שנוצרת עיסה חלקה,
מוסיפם 5 הביצים אחת אחת ומערבבים היטב,



*תנור 170 מעלות
לצקת את מילית הגבינה על הבצק האפוי ליישר את פני המילית, ע"י הרמה והורדת התבנית בחבטה קלה על השיש. אופים כ- 60 דקות. כאשר שולי העוגה מתחילים להתיצב והאמצע רוטט,
*העוגה תופחת מאוד בזמן האפיה, כדרכן של עוגות גבינה, אחרי כ- 45 דקות אפיה, אפשר לשחרר את הבצק מדופנות התבנית בסכין דקה וארוכה , כדי שהתפיחה תהיה שווה,

אחרי 60 דקות, העוגה עדיין בהירה ורוטטת באמצע כאמור,. מכבים את התנור, ומשאירים בתוכו את העוגה ל- 20 דקות בתנור סגור, ועוד כ- 10 דקות בתנור פתוח כדי סדק. (לשים מגבת מטבח על דלת התנור) מוציאים ומצננים ,
מעלים הטמפרטורה ל- 170 מעלות רק חום עליון!
לציפוי (שכולנו אהבנו):

להקציף 3 חלבונים
3 כפות סוכר - להוסיף בהדרגה
כאשר נוצר קצף חזק, מורחים על העוגה האפויה, מחליקים בעדינות, מחזירים לתנור ל- 10 - 15 דקות, באמצע התנור, עד שמזהיב יפה (לא לשרוף). מוציאים ומצננים. שומרים במקרר!
 
 
 
 
 
לפני מריחת הציפוי- מיד עם הוצאתה מהתנור
 
 
 
 
 
 
כאן בציפוי שמנת חמוצה + אבקת סוכר
 
 
 
 


אפשרויות אחרות לציפוי:

* ציפוי שמנת חמוצה.

לחמם שוב התנור ל- 150 מעלות, לחום עליון בלבד.
11/2 שמנת חמוצה + 1/3 כוס אבקת סוכר לערבב למרוח על העוגה שהתקררה, לאפות כ - 7 דקות. להוציא לצנן לשמור בקירור.


** ציפוי שמנת מתוקה לקצפת: (אחרי שהעוגה שהתה לילה במקרר)

1 שמנת לקצפת 38% השף הלבן
2 כפות סוכר
כפית סוכר ווניל
להקציף כל החומרים לקצפת יציבה, למרוח על העוגה, שהתקרה לגמרי! לשמור במקרר.
אפשר לקשט מסביב עם דובדבנים טריים או מסוכרים.
*את העוגה יש להכין יום ומוטב יומיים לפני ההגשה,
**לשמור מכוסה שלא תספוג ריחות מהמקרר, בכלי מיוחד המיועד לכך. נשמרת היטב מספר ימים, אם נשאר מה לשמור.

מעולה!!!

*אשמח לדעת אם מי שניסה, אהב את התוצאות.
פורסם ב- 07.6.05
0:59
פורסם שנית ב 24.5.2008
 
בתמונה שבראש הרשומה הציפוי הוא חגיגי ויפה במיוחד, לרגל ארוע מיוחד.
שתי שמנות מתוקות להקציף +
4 כפות סוכר+
1 שקיק סוכר וניל.
 
להקציף לקצפת יציבה. למרוח על העוגה שהתקררה היטב לילה במקרר 2-4 כפות שמנת מוקצפת, כדי שהכוכבים ידבקו היטב ולא יזוזו..להעביר לשקית זילוף עם צנתר כוכב בגודל הרצוי. ולצנתר כוכבים מהשוליים פנימה. או מהאמצע החוצה איך שנוח. לקשט באמצע עם גבעול דובדבנים טריים.
 
 
 
 
 
 
 
בציפוי שמנת חמוצה
 
 
 
 
 
בתוספת דובדבנים על יד, יאמי...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ועם קפה פשוט מושלם
 
 
*התמונות של אותה עוגה, בהזדמנויות שונות, עם תוספות ובלי,
תמיד משובחת.
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת