00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות קקאו וגנאש שוקולד לבן

 

את ספר העוגיות הנפלא של מרתה סטיוארט קיבלתי אתמול, מבני שיבורך. מייד בדפדוף הראשוני קלטתי כמה מתכונים שאני חייבת לנסות. המתכון הראשון שהכנתי, היו אלה עוגיות יהלומי הקקאו. מרתה אמנם הכינה אותם בצורת מעויינים גדולים,כיאה ליהלומים. אבל אני החלטתי להקטין מעט את גודל העוגיה ולהגישם עגולות. בכל אופן לגבי הטעם אין לנו בכלל ויכוח. - הן טעימות!!

טעמן של העוגיות מיוחד, הוא אינו מתוק מידי, והקונטרס בין מרירות הקקאו למתיקות גנאש השוקולד הלבן מיוחד מאוד. אישית, לא הייתי ממליצה להכין אותן לילדים בגן. אך ככיבוד לציבור הבוגר יותר, הן פשוט נפלאות. גם בקישוט קצת שיניתי את המתכון מאחר ואצל מרתה פשוט ממיסים שוקולד לבן ומקשטים את היהלומים שלה. ואילו אני הוספתי לשוקולד הלבן מעט שמנת מתוקה כדי שיתקבל גנאש מפנק יותר.

 

**** עדכון מהשטח:  

את הפוסט הזה כבר כתבתי לפני כשבוע ומאז המשכתי באפיית ורסיות שונות לאותו המתכון ומשלוח לחיילים. ואני חייבת לספר לכם שהוורסיה שהתקבלה אצלנו ואצלם הכי טוב, הייתה בטעם אבקת הנוגט. פשוט החלפתי את 1/4 כוס הקקאו ב- 1/4 כוס אבקת נוגט (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפיה וגם בחלק מחנויות התבלינים).וקישטתי בשוקולד חלב מומס. כל יתר המצרכים והוראות ההכנה נשארו בדיוק אותו הדבר. הן אמנם הצטלמו קצת פחות יפה אבל טעמן מפצה בגדול! (*ראו תמונה למטה)

 

 

 

 

המתכון כאמור במקור הוא של מרתה סטיוארט עם התאמות קטנות ואישיות שלי.

מהכמויות במתכון יצאו לי 19 עוגיות עגולות.

 

המצרכים:

לעוגיות:

  • 1 כוס קמח 

  • 1/3 כוס אבקת סוכר

  • 1/4 כוס קקאו 

  • קורט מלח

  • 110 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 1 כפית תמצית וניל

 

לגנאש השוקולד הלבן (לקישוט):

  • 60 גר' שוקולד לבן קצוץ גס

  • 60 מל' שמנת מתוקה

ההכנה:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את הקמח,א.הסוכר,הקקאו והמלח והפעילו את המעבד מזון בפולסים קצרים, לערבוב החומרים.

  2. הוסיפו את החמאה ותמצית הוניל, המשיכו לעבד מעט עד לקבלת בצק פרורים גדולים.

  3. הוציאו את הבצק,ממעבד המזון ואחדו אותו בידיים לכדור. 

  4. פזרו מעט קמח על משטח העבודה, ורדדו את הבצק בעובי של כ- 1/2 סמ'.

  5. בעזרת חותכן לעוגיות קירצו עוגיות, וסדרו אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים של כ- 1/2 סמ' האחד מהשני.

  6. הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 150 מע' למשך כ- 20-25 דק'. (לי זה לקח בדיוק 23 דק') עד שהעוגיות מתייבשות ומתייצבות.

  7. הוציאו את העוגיות וצננו מעל רשת.

  8. בינתיים הכינו את גנאש השוקולד הלבן. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש, את השוקולד הלבן ביחד עם השמנת  המתוקה, מעל סיר ובו מים על סף רתיחה.(בן מרי) וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד.

  9. הכניסו את גנאש השוקולד אל שקית זילוף קטנה, ובעזרת מספריים חותכים חור קטן ומקשטים את העוגיות. (אפשר לקשט גם בעזרת טבילת מזלג בשוקולד והעברותו הלוך ושוב מעל פני העוגיות)

  10. השאירו את העוגיות בטמפ' החדר עד להתקשות השוקולד. והעבירו אל קופסא אטומה -בשכבה אחת. (אם מאוד חם אפשר לשמור את העוגיות במקרר)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת